Арктическият студ в Средния Запад на САЩ отне живота на

...
Арктическият студ в Средния Запад на САЩ отне живота на
Коментари Харесай

На Марс и на Северния полюс по-топло от САЩ - 12 жертви на екстремния студ

Арктическият мраз в Средния Запад на Съединени американски щати лиши живота на минимум 12 души , оповестява " Ройтерс ".

Рекордно ниски температури са регистрирани в Средния Запад и някои източни щати. Бруталният мраз принуди хората да останат по домовете си и тук-там управляващите да разгласят изключително състояние. Полярният студ даже докара до прекъсване на пощенските услуги от Дакотите до Охайо , което се случва извънредно рядко.
 Арктически мраз скова Средния Запад на Съединени американски щати – минус 51 градуса по Целзий
Арктически мраз скова Средния Запад на Съединени американски щати – минус 51 градуса по Целзий

На места температурата е като на Марс

Учениците са във почивка в сряда и четвъртък. Полицията предизвести, че има огромен риск от произшествия по заледените автомагистрали . В щата Мичиган всички държавни институции ще останат затворени в четвъртък.

Съобщава се за минимум 12 смъртни случая в резултат на рисковото метеорологично време от събота в Мичиган, Айова, Индиана, Илинойс, Уисконсин и Минесота.

Щатската полиция в Илинойс е избавила 21 души , които са бедствали в рейс, който е закъсал.
 Снимка 403632
Източник:

Други медии оповестяват, че тук-там температурата падна повече от минус 30 - минус 40 градуса , само че се усеща като -50 градуса.

Чикаго беше едно от най-студените места на Земята . Близо 2000 полета бяха анулирани на летищата в града. Улиците в Чикаго са празни . Отменени са и някои железопътни услуги за и от Чикаго. В Минесота бяха регистрирани -48 градуса по Целзий. Дори на Северния полюс е по-топло - минус 31 градуса по Целзий. На Марс също е по-топло.
 Снимка 403631
Източник:

Според специалисти арктическият мраз в Средния Запад е вследствие на полярна буря, откакто парещ въздух от Мароко ненадейно затопли Северния полюс, разделяйки вихрушката на части, които са почнали да се " скитат " на юг.
 Снимка 403633
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР