Арктически вълк беше клониран за първи път от базирана в

...
Арктически вълк беше клониран за първи път от базирана в
Коментари Харесай

НАУЧЕН ПРОБИВ: Първият клониран арктически вълк заживя в зоопарк в Китай

Арктически вълк беше клониран за първи път от основана в Пекин генетична компания, която взе донорска клетка от див женски арктически вълк и я комбинира с ембрион, отгледан в бигъл, който споделя генетична линия с античните вълци, с цел да направи процеса сполучлив.

Мая е родена през юни, само че Singogen Biotechnology изчака да навърши 100 дни, с цел да разгласи раждането й, надявайки се клонингът да е здрав.

Арктическите вълци не са застрашени като другите породи, само че Singogen се надява да употребява процеса, с цел да избави други типове.

Въпреки че това е теоретичен пробив, клонирането на животни към момента е противоречиво, като деятели споделят, че участващите животни страдат от интервенциите, нужни за приемане на донорски кафези и трансфер на ембриони.

Друг мотив против процеса е дали методът нарушава някаква морална възбрана, като да вземем за пример хората да си „ играят на Бог “, като създават ембриони.

Много учени обаче считат, че клонирането на животни е метод за избавяне на застрашени типове.

Вълчето Мая е основано по същата техника като овцата Доли, първият бозайник, клониран в Шотландия през 1996 година, нуклеарен трансфер на соматични кафези.

Въпреки това, Доли е евтаназирана на шестгодишна възраст, когато е диагностицирана с израстък на белия дроб.

В този миг се споделя, че Мая е в положително здраве и демонстрира държанието на обичаен арктически вълк.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР