Аркадий Шарков, който е съветник на здравния министър, разкри кои

...
Аркадий Шарков, който е съветник на здравния министър, разкри кои
Коментари Харесай

Аркадий Шарков: Влизането на електронните рецепти трябва да бъде прието до края на октомври 

Аркадий Шарков, който е консултант на здравния министър, разкри кои са факторите да изчезнат значими медикаменти от аптеките. 

" Те са няколко. От една страна имаме две войни, които текат сега. Едната е в Украйна, а другата е комерсиалната сред Съединени американски щати и Китай, които под една или друга форма променят всички типове доставки по света. В Цяла Европа има неналичия. В Съединени американски щати също има недостиг. В Европейския съюз има недостиг на доста разнообразни артикули, в това число антибиотици, антидиабетни медикаменти. Не единствено ние сме в този неприятен фокус на дефицити. Министерството на здравеопазването и държавното управление създаде закон, който отчасти да реши част от проблемите. Той има потребност от фини настройки, с цел да влезе за гласоподаване в Народното събрание ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Въвеждаме електронна рецепта за антибиотици и антидиабетни медикаменти, което в допълнение ще спомогне за следенето на тези артикули, както и за предписването им. Влизането й ще се забави може би за към края на октомври. До края на годината се чакат към 1,3 милиона ваксини против коронавирус да дойдат в България. Това е ъпгрейтнатата ваксина, която би трябвало един път да се сложи. Те са заплатени още предходната година. Има нараснал интерес от началото на имунизационната акция. Около 2500 към този момент са си сложили. За имунизациите за грип се чака при започване на октомври да бъдат доставени 370 000 ваксини. Личните лекари ги слагат ", добави Шарков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР