Аржентинският президент Маурисио Макри обяви серия от мерки за затягане

...
Аржентинският президент Маурисио Макри обяви серия от мерки за затягане
Коментари Харесай

В Аржентина ще намалят броя на министерствата

Аржентинският президент Маурисио Макри разгласи серия от ограничения за стягане на коланите за да успокои пазарите и да спре срутва на националната валута - песото, което изгуби повече от половината от цената си тази година, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Ще бъдат премахнати към половината от министерствата, ще се покачат експортните мита. Девет министерства ще изгубят независимия си статут за редуциране на бюджетните разноски, се споделя в известие на пресслужбата на президента.

Министерствата на околната среда и устойчивото развиване, на енергетиката, на туризма, на труда, на аграрната индустрия, на опазването на здравето, на културата, на науката и на технологиите стават държавни департаменти и се вливат в други министерства. От структурата на държавното управление изчезва министерството на модернизацията.

Макри разгласи тези ограничения ден преди договарянията на аржентинска делегация във Вашингтон с управлението на МВФ с искане да се форсира отпущането на обещаните на страната избавителни заеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР