Аржентинският нападател Анхел ди Мария ще се оттегли от международния

...
Аржентинският нападател Анхел ди Мария ще се оттегли от международния
Коментари Харесай

Ди Мария ще сложи край на кариерата си в националния отбор след Копа Америка

Аржентинският нападател Анхел ди Мария ще се отдръпна от интернационалния футбол след Копа Америка идната година, разгласи 35-годишният състезател, откакто представляваше страната си в продължение на 15 години.

Ди Мария има 136 мача за международния първенец Аржентина от дебюта си през 2008 година, като игра на четири международни шампионати и означи гол във финалната среща с Франция през 2022 година

Той ще взе участие в шестата си Копа Америка на шампионата от 20 юни до 14 юли в Съединени американски щати, където Аржентина ще опита да отбрани континенталната си купа.

„ Копа Америка ще бъде последният път, когато нося фланелката на Аржентина “, написа Ди Мария в профила си в Instagram.

„ С цялата болежка в душата си и с буца в гърлото се сбогувам с най-красивото нещо, което ми се е случило в кариерата ми. Не мога да опиша с думи какъв брой аплодисментите на почитателите извършиха душата ми в този финален мач, любувах се на всяка секунда с моите съотборници и другари “, добави той, имайки поради последната си подготовка за Световното състезание, в която Аржентина победи Бразилия (1:0).

Ди Мария се причисли още веднъж към португалския първенец Бенфика тази година, клубът, за който игра сред 2007 и 2010 година, когато за първи път дойде в Европа, напомня Българска телеграфна агенция.

Крилото е защитавал цветовете още на Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Ювентус и Манчестър Юнайтед.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР