Аржентинските власти арестуваха журналист, обвинявайки го във връзка с докладван

...
Аржентинските власти арестуваха журналист, обвинявайки го във връзка с докладван
Коментари Харесай

Венецуела арестува журналист за предполагаем опит за убийство на президента

Аржентинските управляващи арестуваха публицист, обвинявайки го по отношение на докладван опит за ликвидиране на президента Николас Мадуро предишния месец, когато на 25 март разгласи кандидатурата си за изборите през юли тази година, съобщи " Ройтерс ". 

Карлос Хулио Рохас , който е и деятел, е задържан в понеделник вечерта в центъра на Каракас " за това, че е обвързван и непосредствено разпознат като подстрекател и логистичен оператор в опита за ликвидиране ". Това е написал в обществените мрежи основният прокурор на страната Тарек Сааб.

Сааб е споделил пред медии, че Рохас ще бъде упрекнат в сдружаване, тероризъм, скрит план, подбудителство към осъществяване на закононарушение и опит за ликвидиране.
 Мадуро се кандидатира за трети мандат във Венецуела
Мадуро се кандидатира за трети мандат във Венецуела

Докато опозицията не може да записва претендент поради възбрана

Арестът на Рохас е най-новият от поредност от арестувания на деятели и опозиционери, упрекнати от управляващите, че са свързани със заприказва против държавното управление на Мадуро. Рохас е прочут с акциите си против държавното управление и с организирането на мирни демонстрации в столицата Каракас.

Припомняме, че Върховният съд на Венецуела дисквалифицира водача на опозицията Мария Корина Мачадо от присъединяване в изборите тази година. Съдът удостовери 15-годишната възбрана на 56-годишната Мачадо да заема обществена служба. Също по този начин не позволява и възможния заместител от опозицията - някогашния претендент за президент Енрике Каприлес, който преди години поради митинги против ръководещите бе задържан.

На 25 март, когато Николас Мадуро разгласи кандидатурата си, бяха задържани двама от предизборните чиновници на Мария Мачадо и бяха издадени още седем заповеди за арест на хора от опозицията, обвинявайки ги във връзки с хипотетичен антиправителствен скрит план.
 Венецуела дисквалифицира главен претендент на опозицията за президент
Венецуела дисквалифицира главен претендент на опозицията за президент

Съдът удостовери 15-годишната възбрана на 56-годишната Мачадо да заема обществена длъжност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР