Аржентинската подводница Сан Хуан изчезна близо до брега на страната.

...
Аржентинската подводница Сан Хуан изчезна близо до брега на страната.
Коментари Харесай

Извънредно! Изчезна аржентинска подводница, американският флот и НАСА я търсят

Аржентинската подводница " Сан Хуан " изчезна покрай брега на страната. На борда има 44 членове на екипажа. Това е посочено на страницата на флота на Аржентина в Twitter.

Комуникацията с подводницата е прекратена, до момента в който тя е на път от пристанището Ушуая до град Мар дел Плата. В момента там се прави претършуване от самолети и кораби. Подводницата е издигната в Германия. Тя се причислява към аржентинския флот през 1985. Дължината ѝ доближава 66 м. Максималната ѝ скорост е 25 възела.

В издирването на изчезналия кораб се включи и НАСА. Изпратен е специфичен аероплан на организацията P-3 Orion.

BREAKING: @USNavy deploys P-8A Poseidon multi-mission maritime aircraft to Argentina to support ongoing search for the submarine A.R.A. San Juan in the Southern Atlantic. (US Navy file photo) https://t.co/TglJyRdoGT pic.twitter.com/pEAgPH2ako
— US Southern Command (@southcomwatch) November 18, 2017 Представителите на южното командване на американската войска поддържат връзка с Държавния департамент и са подготвени да се причислят към търсенето при положение на искане от Аржентина.

Също по този начин се приготвя и профилирано избавително съоръжение за избавяне на потънали подводници,ако бъде поискано от аржентинската страна.

По-рано президентът на Аржентина Маурисио Макри разгласи готовността си да одобри интернационална помощ за намиране на подводница.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР