Аржентинската футболна легенда Диего Марадона се възстановява добре от операцията

...
Аржентинската футболна легенда Диего Марадона се възстановява добре от операцията
Коментари Харесай

Изписват Диего Марадона до няколко дни

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона се възвръща добре от интервенцията на мозъка и може да бъде изписан през идващите няколко дни, разгласи персоналният му доктор Леополдо Луке.

" Диего желае да се прибере у дома и в този момент преценяме какво може да се направи за изписването му и по кое време ", съобщи доктор Леополдо Луке пред публицистите в двора на болничното заведение, където на 60-годишната футболна икона бе направена интервенция предходната седмица.

" Ще поговорим по-късно с него и с другите лекари къде е най-добре и къде може да отиде. Мога обаче да кажа, че за момента Диего се оправя доста добре, добави медикът.
Снимка: Reuters
Бившият футболист на " Наполи ", " Барселона " и " Бока Хуниорс " остана в болничното заведение след интервенцията, защото имаше признаци на абстиненция, породени от несъразмерната приложимост на алкохол в предишното. Луке счита, че изписване е допустимо " на следващия ден или в идващите няколко дни ".

Световният първенец с Аржентина от 1986 година и повторен отличник на Италия с " Наполи " (1987 и 1990 г.) беше признат по неотложност в болница в родината си, защото в последните дни се усещаше изнемощял. При последното му обществено появяване в петък (30 октомври), точно на 60-ия му рожден ден, Марадона получи торта и плакет от управлението на отбора, на който е треньор - " Химнасия ". По време на церемонията аржентинският любим не изглеждаше добре, а околните му помагаха да се придвижва.

Докато траеше интервенцията, към 50 футболни фенове се събраха пред болничното заведение и скандираха името на Марадона. Те опънаха и огромни транспаранти с лика на звездата.

Не за първи път някогашният футболист влиза в болница. Заради бурното му минало, което включва пристрастяване към опиати и алкохол, Дон Диего не е в най-хубавата форма за своите 60 години. В началото на 2019 година той претърпя друга интервенция, осъществена поради вътрешен кръвоизлив.
Снимка: Getty Images
Марадона беше една от атракциите на международното състезание по футбол в Русия през 2018 година Той изгледа няколко мача онлайн, като постоянно реагираше бурно. Това наложи намесата на лекарски екип и тогава. През 2004 година пък лежа в болница поради проблеми със сърцето и дишането, подбудени от злоупотребата с опиати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР