Аржентинската футболна легенда Диего Марадона е поставен от лекарите в

...
Аржентинската футболна легенда Диего Марадона е поставен от лекарите в
Коментари Харесай

Личният лекар на Марадона: Той иска да напусне, но ще се наложи да поостане

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона е подложен от лекарите в болничното заведение на успокоителни, които би трябвало да му оказват помощ да преодолее признаците на абсистенция. Това обаче ще го остави още в лечебното заведение, макар че самият той е изискал да бъде изписан, е обяснението на неговия персонален доктор.

" Той желае да напусне, само че ще се наложи да поостане ", изясни лекар Леонардо Луке пред репортерите в клиниката отвън Буенос Айрес, където е признат за лекуване футболната легенда. - Вероятно това е един от дребното случаи в живота на Дон Диего, в които му е казано изрично Не. "

Луке добави също по този начин, че някогашният футболист на Барселона, Наполи и Бока Хуниорс остава наложително прикрепен на леглото, защото е " претърпял някои моменти на комплициране на съзнанието, породени от наложително самоограничение ".

Самият доктор не изясни обаче защо тъкмо самоограничение става дума. Но за всеки, който следи обществения му живот е ясно, че в предходни стадии от живота си той е водил борби против алкохолна и наркотична зависимости.

Diego Maradona will remain in hospital after suffering with 'confusion' following brain surgery
— MailOnline Sport (@MailSport)
60-годишният някогашен футболист беше признат в болничното заведение във вторник в съществено положение, а лекарите започнаха незабавна интервенция за субдурален хематом, кръвен съсирек в мозъка.

Доктор Луке съобщи, че Марадона е на успокоителни, с цел да се улесни процеса на отдръпване на последствията след интервенцията. " Диего е в доста, доста мъчно състояние. Не можете да си визиите даже. Ние се опитваме да бъдем по-силни, в сравнение с би трябвало да е самият той ".
Легендата, който стана международен първенец през 1986-а година и доближи финала на идващото състезание през 1990-а година, стана жертва на екстравагантния си метод на живот и това го направи постоянен клиент на болничните заведения, още при започване на своите 40 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР