Аржентина записа второ поредно равенство в квалификациите за Мондиал 2022.

...
Аржентина записа второ поредно равенство в квалификациите за Мондиал 2022.
Коментари Харесай

Аржентина се провали в края срещу Колумбия

Аржентина записа второ следващо тъждество в квалификациите за Мондиал 2022. Лионел Меси и компания не съумяха да победят Колумбия, макар че направиха съвършен старт с два гола в първите 8 минути.

Точни за " гаучосите " бяха Кристиан Ромеро и Леандро Паредес. Домакините понижиха малко след почивката с попадение от дузпа на Луис Муриел, а в добавеното време Мигел Борха подели точките - 2:2.

Началото на " Метрополитано " в Баранкиля беше кошмарно за домакините. В 3-ата минута Ромеро засече с глава центриране на Родриго Де Паул, а в 8-ата Паредес беше изведен очи в очи с вратаря Давид Оспина и го преодоля. Двата бързи гола сложиха срещата под контрола на аржентинците, а Оспина попречи на Лаутаро Мартинес да реши всичко още през първото полувреме.

В 49-ата минута Отаменди удари с лакът Матеус Урибе и Колумбия получи дузпа. Муриел прати Емилиано Мартинес в противоположния ъгъл - 1:2. Аржентинците продължиха да са по-опасни и Меси беше покрай гола от директен свободен удар, само че още веднъж Оспина се намеси добре. После пък стражът на домакините отрази мощен удар по диагонала на Лаутаро Мартинес.

В края на мача " гаучосите " взеха решение да бранят преднината си и сбъркаха. Хуан Куадрадо се засилва, а гостите все по-често прибягваха до нарушавания. В 94-ата минута точно Куадрадо центрира от десния фланг, Борха надскочи Хуан Фойт и с глава изравни.

Аржентина остана без загуба след шестия кръг и заема второ място в класирането с 12 точки, само че към този момент на шест зад лидера Бразилия. Колумбия има 8 точки и дели петата позиция с Уругвай.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР