Аржентина се изравни с Уругвай по спечелени титли от Копа

...
Аржентина се изравни с Уругвай по спечелени титли от Копа
Коментари Харесай

Аржентина се изравни с Уругвай по спечелени титли от Копа Америка

Аржентина се изравни с Уругвай по извоювани трофеи от Копа Америка, откакто победи с 1:0 огромния си противник на континента Бразилия в изпълнен напрегнато край на “Маракана”. Трофеят е 15-и във витрината на “албиселесте”, колкото имат и “урусите”, които изгубиха статута си на най-титулован тим на континента.

Най-успешният интервал за Аржентина е преди 60-те години на ХХ век, когато печелят общо 12 трофея. За последно аржентинците победиха през 1993 година, когато печелят за втори следващ път. Следва интервал на четири изгубени финала, в три от които има присъединяване и настоящата мегазвезда на отбора Лионел Меси, който на 34-годишна възраст за първи път позна насладата от спечелването на трофея. За Меси това е и първи огромен трофей с националния тим.

До този миг той имаше единствено злато от олимпийския шампионат в Пекин 2008, сребро от Мондиал 2014 и три изгубени финала на Копа Америка. На клубно равнище той има 35 трофея и постоянно беше обект на рецензии, че не дава на Аржентина толкоз, колкото на Барселона. Успехът на “Маракана” е и първи за Аржентина над Бразилия като посетител. Бразилия пък за първи път не печели Копа Америка като хазаин. До този миг това се беше случвало пет пъти, за последно през 1997 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР