Аржентина победи с 1:0 Бразилия като гост в голямото дерби

...
Аржентина победи с 1:0 Бразилия като гост в голямото дерби
Коментари Харесай

Аржентина постигна историческа победа на Маракана

Аржентина победи с 1:0 Бразилия като посетител в огромното дерби на квалификациите в Южна Америка за международното състезание през 2026. Николас Отаменди вкара единствения гол в мача на Маракана. Бразилия загуби квалификационен мач като хазаин за първи път в историята. Поражението е и трето следващо за селесао в тези квалификации след двете изгубени гостувания на Уругвай и Колумбия.

Двубоят стартира със забавяне поради конфликти сред почитатели, а след това и сред аржентински последователи и локалната полиция.
На терена двата тима изиграха нервозен мач с 22 нарушавания и с чести разногласия със съдията и от двете страни. Бразилия имаше повече положения, а Габриел Мартинели беше покрай гол в края на първото полувреме, само че Кристиан Ромеро почисти. След почивката домакините продължиха да натискат, само че Аржентина стигна до гол след удар с глава на бранителя Николас Отаменди. Това беше единственият прецизен удар за Аржентина в мача, само че беше задоволителен за успеха.

" Истината е, че тази група продължава да реализира исторически неща. Очевидно началото беше неприятно, тъй като видяхме по какъв начин бият хора. В подобен миг си мислиш за фамилията, за хората, които са там и не знаят какво става, а мачът минава на назад във времето. След това да спечелим тук е една от най-важните победи, които този тим е реализирал ", сподели Лионел Меси.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР