Аржентина не успя да победи Чили в първия си мач

...
Аржентина не успя да победи Чили в първия си мач
Коментари Харесай

Меси подобри рекорд на Батистута при равенство на Аржентина

Аржентина не съумя да победи Чили в първия си мач на Копа Америка. Двубоят, игран в Рио де Жанейро, приключи 1:1, като прецизен за “гаучосите” беше Лионел Меси. Капитанът на аржентиниците откри от директен свободен удар в 33-ата минута и към този момент има общо 73 гола за националния отбор и 39 в публични мачове, с което усъвършенства върха на Габриел Батистута.

“Албиселесте” можеше да си обезпечи по-солиден задатък до почивката, само че през второто полувреме и чилийците демонстрираха зъби. В 57-ата минута те получиха дузпа, пропусната от Артуро Видал, само че при добавката Едуардо Варгас не сгреши.

В предни позиции за Аржентина започнаха Меси, Лаутаро Мартинес и Николас Гонсалес, а след почивката в игра се появиха Анхел Ди Мария, Серхио Агуеро и Анхел Корея. Чили беше без контузения Алексис Санчес, само че в състава личаха имената на останалите ветерани - Видал, Варгас, Чарлс Арангис, Гари Медел, Маурисио Исла и Клаудио Браво.

Лаутаро Мартинес пропиля първата голова опция след пас на Меси. Последва добра интервенция на Браво, който парира удар на Нико Гонсалес. Натискът на Аржентина даде резултат в 33-ата минута. Меси майсторски завъртя топката от директен свободен удар и нито стената, нито Клаудио Браво можеха да сторят нещо - 1:0.

В края на полувремето “гаучосите” претендираха за дузпа, само че ВАР убеди съдията Вилмар Ролдан да не показва бялата точка. Чили не сътвори нито една стойностна офанзива, само че това се промени след почивката.

В 53-ата минута се стигна до противоречива обстановка в другото наказателно поле. Емилиано Мартинес фаулира Видал, като още веднъж се прибегна до помощта на ВАР. Ролдан отсъди дузпа, а зад топката застана Видал. Мартинес избави неговия изстрел, само че Варгас се добра пръв до кълбото и изравни.

Аржентинците незабавно потеглиха напред. Браво отрази изстрели на Меси и Ди Мария, а Николас Гонсалес сгреши с паса при една от най-опасните контри на двукратните международни първенци. Чили също можеше да измъкне успеха, само че не употребява разкрилите се свободни протранства.

Другите тимове в група “А” са Парагвай и Боливия, които играят от 03:00 часа българско време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР