Аржентина може да допринесе за обединяването на Латинска Америка около

...
Аржентина може да допринесе за обединяването на Латинска Америка около
Коментари Харесай

Зеленски: Аржентина може да обедини Латинска Америка около Украйна

Аржентина може да способства за обединяването на Латинска Америка към Украйна и да играе една от водещите функции в използването на украинската формула за мир, съобщи президентът Володимир Зеленски в изявление за представители на латиноамерикански медии в Буенос Айрес, оповестяват от пресслужбата на президента, съобщи Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

" Заинтересовани сме Аржентина да играе една от основните функции във Формулата за мир като извънредно мечтан представител на Латинска Америка. Нуждаем се от поддръжката на всички континенти. Тук виждаме една велика страна с такова предпочитание и благоприятни условия. Второ. Аз съм доста заинтригуван от обединяването на Латинска Америка към Украйна. За нас това е обединяване към истината ", съобщи Зеленски.

По думите на украинския президент той е заинтригуван от провеждането на среща на върха Украйна-Латинска Америка и би желал президентът на Аржентина Хавиер Милей да помогне за активизирането и организирането на такава платформа.

Държавният глава означи, че съответните съглашения се нуждаят от време, с цел да могат екипите на двете държавни управления да изработят всички елементи. Въпреки това той означи, че по време на срещата си с новоизбрания президент на Аржентина във връзка встъпването му в служба е получил позитивен сигнал във връзка с тематики, от които Украйна се интересува.

Според Зеленски Украйна и Аржентина могат да си сътрудничат и в други области, по-специално в енергийния бранш, с цел да усилят оборота сред двете страни.

Президентът означи, че директно или индиректно Русия постоянно е забъркана в споровете, които избухват в разнообразни елементи на света през днешния ден, заради което въпросът за сигурността е толкоз значим, изключително за страните от Латинска Америка.

" По този въпрос би трябвало да бъдем на една и съща страна. Всички ние се стремим към мир и сигурност ", сподели Зеленски.

В отговор на въпрос за какво е избрал Аржентина за първа дестинация за посещаване измежду латиноамериканските страни, Зеленски означи, че за това са съдействали поканата за встъпването в служба на президента Хавиер Милей и позицията на Милей във връзка с съветската експанзия против Украйна.

Той означи, че Аржентина е една от най-големите страни в района, която оказва въздействие върху Латинска Америка като цяло: на нея се гледа като на водач.

" Виждам по какъв начин през днешния ден народът на Аржентина поддържа народа на Украйна. И ние доста чакаме, че в бъдеще към нас ще се причислят още латиноамерикански страни. Вие сте значими за нас ", съобщи президентът на Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР