Аржентина и Хърватия излизат в спор за място на финала

...
Аржентина и Хърватия излизат в спор за място на финала
Коментари Харесай

Аржентина срещу Хърватия, съставите за първия полуфинал

Аржентина и Хърватия излизат в спор за място на финала на Мондиала в Катар. " Гаучосите " са финалист от преди осем години, а " шахматистите " играха край преди четири години. Това най-вероятно е финален късмет за Лионел Меси и Лука Модрич да стигнат до международната купа.

Аржентинците преследват първата си купа от 1986-а година насам. Лионел Меси и неговите съотборници стигнаха дотук, откакто завоюваха група със Саудитска Арабия, Мексико и Полша, а по-късно на елиминациите поредно се оправиха с Австралия и Нидерландия. Вторите в света пък бяха в група с Мароко, Белгия и Канада, в която събраха 4 точки и продължиха напред, с цел да надвият по-късно с дузпи Япония и Бразилия.

Досега Аржентина и Хърватия са се срещали два пъти на мондиали - във Франция през 1998 и в Русия през 2018. В първия случай “албиселесте ” надвиха с 1:0, а във втория “ватрените ” прегазиха противника си с 3:0. Отделно тимовете са изиграли между тях и две контроли - през 2006 и 2014 г,. като в тях отново си размениха по един триумф.

Крайните бранители Гонсало Монтиел и Маркос Акуня са осъдени поради насъбрани жълти картони. Това е повода като титиляр да излезе Николас Таляфико. Лионел Скалони е направил още една смяна от мача с Нидерландия. Лисандро Мартинес е оставен на пейката, а измежду титилярите е Леандро Паредес. Това значи, че " гаучосите " се връщат към отбрана с четирима. В отбора на Хърватия няма никакви промени от срещата с Бразилия и Златко Далич разчита на същата единайсеторка.

АРЖЕНТИНА - ХЪРВАТИЯ

АРЖЕНТИНА: Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Таляфико, Де Паул, Паредес, Фернандес, Мак Алистър, Меси, Алварес
ХЪРВАТИЯ: Ливакович, Юранович, Ловрен, Гвардиол, Соса, Брозович, Ковачич, Модрич, Пашалич, Крамарич, Перишич

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР