Аржентина проявява интерес към закупуване на българско розово маслоза козметичната и фармацевтичната си индустрия. Това е

...
Аржентина проявява интерес към закупуване на българско розово маслоза козметичната и фармацевтичната си индустрия. Това е
Коментари Харесай

Аржентина иска да купува българско розово масло за козметични цели

Аржентина  проявява интерес към закупуване на българско розово масло за козметичната и фармацевтичната си индустрия. Това е станало ясно по време на среща сред служебния министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков и изключителния и пълномощен дипломат на Аржентина  Алфредо Атанасоф, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

" Гордеем се с високото качество на розовото ни масло и търсим външни пазари за реализацията му. Ще се веселя, в случай че успеем взаимно да подпомогнем розопроизводителите и преработвателите в страната ", е декларирал земеделският министър Христо Бозуков. По думите му и други страни са почнали произвеждане на розово масло , само че употребяват нашето като подобрител за качеството.

От страна на Аржентина е било поискано съдействие за основаването на сдружения сред български аграрни стопани и аржентински производители на селскостопанска техника. " Страната ни развива технология за директна сеитба. 39 % от оборудванията в България са аржентинско произвеждане ", е споделил Алфредо Атанасоф. Той е обяснил, че на тазгодишното ревю " БАТА АГРО " в Стара Загора са били показани шест аржентински щанда. Според него се следи положително наличие на вносителите на селскостопански машини на нашия пазар.

" Вярвам, че по този начин България може да увеличи доста равнищата на продукцията си ", е допълнил аржентинският дипломат.

По време на срещата, заместник-министър Георги Събев е подчертал интереса на Селскостопанска академия и научните институти в нейната конструкция за определяне на контакт с Националния институт за селскостопански технологии (INTA) в Аржентина за реализиране на съдействие и взаимна работа. " Климатичните условия на двете страни са сходни, тъй че можем обменим опит и положителни практики ", е допълнил той.

В рамките на диалога е била разисквана и темата за продан на опит сред български и аржентински експерти в областта на противоградовата отбрана. Аржентина има дълготраен опит в потреблението на самолети и генератори за битка с градушките, а все още двама аржентински експерта вземат участие в пилотния план за самолетен прийом и образоват български водачи, се показва в известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР