ържавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще се срещне с

...
ържавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще се срещне с
Коментари Харесай

Блинкен ще разговаря за отношенията с Украйна с китайския външен министър

ържавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще се срещне с китайския си сътрудник по време на срещата на външните министри от Г-20 в Бали тази седмица, с цел да организира " прям продан на отзиви " по отношение на реакцията на Пекин на войната в Украйна, оповестява CNN.

Най-важният приоритет на срещата сред Блинкен и китайския външен министър Ван И е да се " подчертае нашият ангажимент за интензивна дипломация и поддържане на отворени линии за връзка с Китайската национална република ", съобщи помощник-държавният секретар по въпросите на Източна Азия и Тихия океан Дан Критенбринк в диалог с кореспонденти във вторник.

" Очаквам, че по време на тази среща ще можем да обсъдим, по този начин да се каже, защитните огради на връзките, тъй че нашата конкуренция да не се трансформира в неверна преценка или борба ", сподели той.

Управляващата комунистическа партия на Китай не осъди войната на Русия в Украйна, нито даже я дефинира като инвазия. Междувременно китайските държавни медии показват на жителите си деликатно цензурирана версия на войната и повтарят изявленията на Кремъл за НАТО.

Миналата седмица Китай за първи път беше включен в " Стратегическата идея " на НАТО, призната на срещата на върха на блока в Мадрид. В документа се излагат провокациите пред сигурността на ръководения от Съединени американски щати боен съюз, като в същото време се обрисува курс на деяние, а в този момент се споделя, че упоритостите на Китай и неговите " насилствени политики " слагат под въпрос ползите, сигурността и полезностите на съдружниците.

Този ход беше подхванат, откакто Групата на седемте най-големи демократични стопански системи (Г-7) включи строги формулировки във връзка с Китай в свое официално съобщение, оповестено дни откакто започва проект за вложения в инфраструктура, с цел да се опълчи на китайската самодейност " Пояс и път ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР