Арина Сабаленка в хода настоящата седмица постави начало на сезона

...
Арина Сабаленка в хода настоящата седмица постави начало на сезона
Коментари Харесай

След само 59 минути: Сабаленка разгроми шампионката от Линц за място на финала в Щутгарт!

Арина Сабаленка в хода актуалната седмица сложи начало на сезона си на клей с присъединяване на извънредно мощната WTA 500 конкуренция в Щутгарт, където през последните два сезона остана в ролята на подгласничка, откакто преклони глава против Ашли Барти и против Ига Швьонтек. Шампионката от Аустрелиън Оупън обаче със стъпването си на землената настилка образно потвърждава, че отличната ѝ форма през 2023-та година продължава да е на дневен ред и след успехите си над Барбора Крейчикова и Паула Бадоса, то тя през днешния ден разгроми младата Анастасия Потапова за единствено 59 минути престой на корта - 6:1 6:2. По този метод беларуската се трансформира в първата финалистка в надпреварата, като в опит да завоюва третата си купа през сезона ще срещне победителката всред Ига Швьонтек и Онс Жабер, които ще се изправят между тях в повтаряне на финала им от US Open.

Още през цялото време на дуела международната номер две стартира да притиска подаването на рускинята, като изпълняваше ударите си със сериозна дълбочина, което не позволяваше на Потапова да стои устойчиво при размените от главната линия и нейните отигравания ставаха обект на офанзива от страна на втората сложена. Именно в нападателен проект Сабаленка се представяше толкоз впечатляващо, като на бърза ръка за малко над четвърт час игра поведе с два пробива задатък, които на два пъти затвърди след отразени брейкболи пред международната номер 24 и записа откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част пък се оказа изцяло подобен с този на конфликта, откакто рускинята очевидно нямаше отговор против комбинациите на шампионката от Аустрелиън Оупън, която доминираше във всеки един аспект и още веднъж взе удобна преднина от два брейка в актива си. Оттам насетне Сабаленка отстъпи от педала на газта, което разреши на носителката на трофея в Линц да се разпише в резултата, само че не и да заплаши сервиса на беларуската, при което международната номер две необезпокоявано узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР