Арина Сабаленка се класира за четвърти кръг на Australian Open,

...
Арина Сабаленка се класира за четвърти кръг на Australian Open,
Коментари Харесай

Сабаленка продължава защитата на титлата си, не даде гейм на украинка

Арина Сабаленка се класира за четвърти кръг на Australian Open, откакто не даде нито един гейм на Леся Цуренко на „ Род Лейвър Арена “. Шампионката от предходната година се нуждаеше от едвам 52 минути на корта, с цел да доближи до десетата си поредна победа на шампионата след 6-0, 6-0.

До момента отбраната на купата върви повече от впечатляващо, като в границите на три мача тя е изгубила едвам шест гейма общо.

Двете с Цуренко си бяха разменили по един триумф в досегашните два мача, само че в петъчния пладнешки мач Сабаленка контролираше дуела по допустимо най-убедителния метод. Тя отрази единствения брейкбол на украинката и в това време осъществя шест от десетте си благоприятни условия за пробив.

В идващия кръг Сабаленка ще има за съперничка тенисистка, против която в предишното е имала проблеми – Аманда Анисимова. Американката е спечелила четири от петте мача посред им досега, в това число и срещата им в Мелбърн през 2019-а. Анисимова победи някогашната №2 в света Паула Бадоса след 7-5, 6-4 за час и 28 минути игра.

Сензацията Мира Авреева също продължава напред. 16 годишната рускиня надделя французойката Диан Пари с 1-6, 6-1, 7-6(5) за 2:25 часа игра на " Мелбърн Парк ".

Тийнейджърката осъществя 5 аса, до момента в който 21-годишната ѝ противничка не записа директна точка от собствен сервис. Андреева позволи 4 двойни неточности, до момента в който Пари сбърка единствено един път. Двете състезателки си размениха по 5 пробива, а рускинята направи 32 " уинъра " против 24 за съперничката ѝ.

В идващия кръг младата рускиня ще се изправи против победителката от двойката Сторм Хънтър - Барбора Крейчикова.

Победа записа и международната №4 в женския тенис - Коко Гоф. 19-годишната американка победи сънародничката си Алиша Паркс с 6-0, 6-2 за 63 минути игра.

Гоф ще играе на 1/8-финалите против Магдалена Фреч, която се наложи над Анастасия Захарова с 4-6, 7-5, 6-4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР