Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на

...
Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Сабаленка се наложи над Бенчич, четвъртата поставена Гарсия отстъпи на полякиня

Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто се наложи над Белинда Бенчич със 7-5, 6-2 за към час и половина игра.

Олимпийската шампионка от Токио, която по-рано в шампионата постави завършек на присъединяване на първата ни ракета Виктория Томова, първа нанесе удар в мача и проби за задатък от 2-1. Петата в схемата Сабаленка обаче се окопити и върна брейка в осмия гейм, а по-късно се възползва от неуверената игра на швейцарката в 12-ия, с цел да дръпне в сетовете.

Във втората част беларускинята бе надалеч по-категорична и след два пробиви постави точка на разногласието, с цел да продължи към последните осем на шампионата без изгубен сет. В спор за място на полуфиналите тя ще играе с непоставената хърватка Дона Векич, която се оправи в три сета със 17-годишната чехкиня Линда Фрухвиртова.

Изненадата пристигна в мача на четвъртата сложена Каролин Гарсия. Французойката бе спряна от полякинята Магда Линет в два сета – 6-7 (3), 4-6. Линет ще играе на четвъртфиналите с Каролина Плишкова, откакто чехкинята даде единствено четири гейма на Шуай Джан от Китай. В другите два конфликта от последните осем при дамите Елена Рибакина се изправя против Йелена Остапенко, а Джесика Пегула играе с Виктория Азаренка.

When you beat the No.16, No.19 and No.4 seeds on your way to a maiden Grand Slam quarterfinal • • • • • •
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР