Арина Сабаленка постави ударно начало на тазгодишния си сезон, триумфирайки

...
Арина Сабаленка постави ударно начало на тазгодишния си сезон, триумфирайки
Коментари Харесай

Тенис показно: Шампионката от АО загуби само 2 гейма на старта в Индиън Уелс!

Арина Сабаленка сложи стремително начало на тазгодишния си сезон, триумфирайки с първата си " мейджър " купа на Откритото състезание на Австралия, и въпреки победната ѝ серия да бе спряна на шампионата в Дубай в края на предишния месец, то през днешния ден беларуската представителка още веднъж излезе на победния път с повече от безапелационен триумф над някогашната №67 Евгения Родина, която се завръща след майчинство и понастоящем заема 427-ата позиция в ранглистата.

Рускинята, която взе участие в WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс чрез " предпазен ранкинг ", не съумя да окаже каквато и да е опозиция на втората сложена в схемата и след единствено 66 минути игра Сабаленка се поздрави с крайната победа, пристигнала след безкомпромисното 6:2 6:0. По този метод тя си обезпечи място в третия стадий на шампионата, където ѝ следва да се изправи против украинката Лесия Цуренко.

От първите минути на срещата беларуската тенисистка постановяваше доста високо движение на игра и не оставяше шансове на съперничката си да се задържи в разиграването. Фаворитката взимаше топката рано след отскока и не се колебаеше да форсира, с което предизвикваше голям брой грешки от ракетата на рускинята. Така шампионката от Мелбърн доближи до благоприятни условия за пробив във всяко едно от противниковите подавания и реализирайки два от възможностите си, съумя да си узакони триумфа в откриващия сет.

Статуквото на корта остана непроменено и във втората част, където Родина продължаваше да не може да противодейства на международната №2. Сабаленка наложи напълно своята доминация и след същинско тенис показно реализира три пробива, с цел да си подпечата успеха и мястото в идващия стадий.

All business
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР