Арина Сабаленка изигра нов силен мач на Australian Open, достигайки

...
Арина Сабаленка изигра нов силен мач на Australian Open, достигайки
Коментари Харесай

Сабаленка: Мислех, че проблемът ми е психологически, но не е така


Арина Сабаленка изигра нов мощен мач на Australian Open, достигайки до първия си четвъртфинал в шампионата след чиста победа над Белинда Бенчич. Белорускинята се намира в най-силния си интервал от доста време насам, като към момента няма изгубен сет от началото на сезона. На конференцията след дуела международната №5 показа кои съгласно нея са били основните моменти в дуела и на какво се дължат мощните ѝ резултати през 2023 година

„ Щастлива съм, че съм на четвъртфинал, само че ще се стремя към още по-добър резултат. Много съм удовлетворена от представянето си през днешния ден, защото Белинда е необикновен състезател. Не започнах доста добре мача, само че открих метод да трансформира развоя на събитията, тъй че съм доста задоволена от представянето си и от психическа позиция. Определено изиграх доста мощен мач “ – сподели Сабаленка.

„ Не знам дали резултатът е неочакван или не. Просто се случи и нещата са такива, каквито са. Както споделих, първоначално бях неуверена, само че след това заиграх по-агресивно, покачих доста равнището си и съумях да обърна нещата. Това ми оказа помощ да вляза с доста повече самочувствие във втория сет и съгласно мен това беше главната причина да съумея да я слага напрегнат “.

Белорускинята показа какво е трансформирала на и отвън корта след края на предишния сезон и каква е повода за мощните ѝ резултати от началото на месеца.

„ Свършихме доста добра работа по време на предсезонната подготовка. Тренирах дълго и постоянно и имах явен проект. През цялото време фамилията ми беше до мен и тяхната поддръжка ми оказа помощ доста. Определено свършихме доста работа през декември. Всички знаете, че съм нападателен състезател, само че в това време беше доста значимо да се науча да резервирам успокоение на корта и да изчаквам търпеливо най-подходящите моменти за офанзива. Шансовете рано или късно идват, само че би трябвало да се възползвам от тях. Чувствам се отлично в Австралия, а поддръжката на почитателите ми дава спомагателни сили “.

„ През последните месеци отделих доста време и старания, с цел да подобря играта си. Всичко стартира, когато започнах да работя особено върху сервиса си преди US Open. Знаете, че предходната година началният ми удар беше драматичен. Опитах голям брой разнообразни неща, защото знаех, че в случай че продължа да поставям старания, рано или късно ще намеря решение. Доскоро мислех, че казусът ми е бил психически, само че се оказа, че не е по този начин. Промених много неща в осъществяването си на сервис и това беше началото на напредъка “.

„ С екипа ми гледахме доста записи от мачове и видяхме някои неща в осъществяването, които не бяха наред. Говорихме и работихме доста по този въпрос през последните месеци. Помня, че първият ден, когато тренирахме по новия метод, ми беше доста мъчно и времето минаваше извънредно постепенно. Тренирахме единствено сервис в продължение на час и половина. Впоследствие обаче стана по-лесно, защото с помощта на измененията в биомеханиката не изразходвах толкоз доста сила и всичко ставаше доста по-естествено. Беше ми доста мъчно да виждам записи от загубите си и да проучвам аргументите, само че в последна сметка се справихме доста добре “ – съобщи трикратната полуфиналистка от Големия шлем.

В умозаключение Сабаленка бе запитана дали смята себе си за любимец за купата. „ Не желая да приказвам за това. Всички участнички дойдохме в Мелбърн с една и съща цел. Това, към което се стремя сега, е да бъда същинска професионалистка на корта и да върша всичко по допустимо най-хубавия метод. На Големия шлем няма лесни мачове, а с всеки идващ кръг става все по-тежко “.

На четвъртфинала Сабаленка ще се изправи против Дона Векич, която през днешния ден победи Линда Фрухвиртова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР