Арина Сабаленка, Ига Швьонтек и Коко Гоф продължават на полуфиналите

...
Арина Сабаленка, Ига Швьонтек и Коко Гоф продължават на полуфиналите
Коментари Харесай

Сабаленка, Швьонтек и Гоф продължават към полуфиналите на Финалния турнир на WTA в Канкун

Арина Сабаленка, Ига Швьонтек и Коко Гоф не престават на полуфиналите на финалния шампионат на WTA в Канкун (Мексико) с награден фонд 9 милиона $.

Гоф завоюва борбата сред две от шампионките от Големия шлем този сезон, побеждавайки Маркета Вондроушова (Чехия) с 5:7, 6:7(4), 6:3 в последния кръг от група " Четумал ", която се организира при много прохладно време.

Победата постави завършек на очакванията на шампионката от " Уимбълдън " да продължи към полуфиналите. Гоф е първата тийнейджърка, който влиза във финалната четворка на шампионата на WTA след Каролине Возняцки през 2009 година.

Ига Швьонтек затвърди позицията си на победителка в групата, откакто завоюва безапелационно против поставената под номер 6 Онс Жабeр (Тунис) с 6:1, 6:2, с цел да стигне до трети триумф от три дуела.



Арина Сабаленка също се класира за полуфиналите след триумф против Елена Рибакина (Казахстан) с 6:2, 3:6, 6:3 в група " Бакалар ".

Сабаленка към този момент е една крачка от довеждане докрай като номер 1 в края на годината и в случай че завоюва съботния си полуфинален мач, тя ще си го обезпечи. Ако обаче беларускинята загуби в събота, а Ига Швьонтек продължи и завоюва купата, полякинята ще си върне на най-високото място в ранглистата, което държеше в продължение на 75 седмици, само че загуби след Откритото състезание на Съединени американски щати.

Американката Джесика Пегула е другата полуфиналистка от тази група.

" Беше в действителност тежка борба при в действителност тежки условия. Много съм щастлива, че съумях да печеля тази победа, без значение от всичко ", сподели Сабаленка за двудневния мач, който продължи 2:27 часа.

Срещата стартира в четвъртък вечерта, само че беше прекъсвана няколко пъти поради дъжд и отсрочена за идващия ден малко след 23:30 часа, когато Сабаленка водеше с 6:2, 3:5. Двете се върнаха в корта към 16 часа по-късно, а в границите на единствено две минути Рибакина изравни резултата.

В третата част Сабаленка направи два пробива и затвори дуела с четвъртия си мачбол.



На полуфиналите тя ще играе против номер 2 в света Ига Швьонтек, а американките Коко Гоф и Джесика Пегула ще излъчат другата финалистка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР