Арина Сабаленка и Паула Бадоса може да са съпернички на

...
Арина Сабаленка и Паула Бадоса може да са съпернички на
Коментари Харесай

Емоция от най-чист вид: Бадоса се разплака в ръцете на Сабаленка след мача им

Арина Сабаленка и Паула Бадоса може да са съпернички на корта, само че това не им пречи да са най-хубави приятелки в живота. Съдбата ги изправи една против друга на шампионата в Маями, когато Сабаленка тъкмо беше претърпяла гибелта на своя дълготраен сътрудник Константин Колцов, а Бадоса я прегърна мощно на мрежата и се опита да ѝ вдъхне нужната мощ и кураж, като самата беларуска тенисистка едва ли можеше да си пожелае по-приятен миг да се изправи против испанката, тъй като това се явяваше първи мач за нея след нещастието.

Вчера пък двете още веднъж се изправиха една против друга на конкуренцията в Щутгарт и изглеждаше, че този път Бадоса най-сетне ще надиграе втората сложена, откакто беше губила към този момент в две следващи години от нея в немския град. Бившата номер 2 имаше преднина от 3:1 гейма в решителния сет, единствено че тогава трябваше да претърпи следващата контузия в своята кариера и проблемите в бедрото я направиха неконкурентноспособна, което докара до нейното отричане в срещата.

Самата испанка очевидно мъчно преглъщаше новата травма, с която трябваше да се сблъска, имайки поради, че най-сетне стартира да демонстрира най-хубавия си тенис и привидно беше загърбила физическите си проблеми, които я преследваха през последната година. Този път обаче Сабаленка беше тази, която да бъде до нея в този толкоз противен миг за Паула и се стигна до дълга прегръдка при поздравя сред двете, а Бадоса не можа да наложи надзор над страстите си и се разплака в ръцете на един от най-близките си хора.

" Самата аз съм напът да се разплача. Чувствам се извънредно за това момиче, макар че гледах това непоносимо изявление с Онс Жабер, в което уточни нея за най-хубавата си другарка. Все отново аз не преставам да я обичам извънредно доста и сега се чувствам празна от вътрешната страна. Не бих могла да се развеселявам на сходна победа " - призна прочувствената Сабаленка след мача.

A late night encounter ends as Badosa is forced to retire due to injury. moves into the quarterfinals, final score: 7-6(4), 4-6, 3-3.
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР