Арика Адамс от сезон 10 на Гласът на България готви

...
Арика Адамс от сезон 10 на Гласът на България готви
Коментари Харесай

Арика Адамс от Гласът на България с пореден хит, песента Bird of Prey

Арика Адамс от сезон 10 на " Гласът на България " " готви " следващ шлагер. След като на 6-и декември имаше опцията на да открие финалния концерт от турнето " Любов " на Мария Илиева в Зала 1 на НДК, Арика е подготвена да изпрати вълнуващата 2023 година с новия си сингъл " Bird of Prey " ( " Хищна птица " ). Песента ще излезе на 16-ти декември тъкмо в 00:00 във всички стрийминг платформи и ще бъде съпроводена от видеоклип в YouTube канала на певицата.

" Bird of Prey " е вторият сингъл от идния албум на Арика Адамс. Песента е в огромен контрастност с дебютния ѝ сингъл " Lies ", който взриви българската аудитория преди по-малко от три месеца и доближи до втора позиция в класацията на БНР Топ 20. " Bird of Prey " е записана през 2019, само че излиза на бял свят едвам в този момент, когато Арика взема решение да бъде изцяло откровена със себе си и хората към нея.

Песента разпростира тематиката за поглъщащата обич и желанието за неделимост. " С тази ария желаех да показва на слушателя това, което съм чувствала, когато се влюбих за пръв път. Исках да покажа сивата гама в една нова връзка и безконечния въпрос дали съм жертва на възприятията си или имам надзор над дейностите си. Използвах метафората " хищна птица " заради силата, която имат тези същества - те ловуват, с цел да оцелеят, а аз се борих, с цел да оцелее любовта. ", разкрива още певицата за креативния развой.

Зад кадър:

Песента е записана онлайн в Sofia Session Studio, като вокалът на Арика е акомпаниран на пиано от близка нейна другарка, Тифани Микова. " Записът на песента беше доста трогателен миг, защото и двете мечтахме за тази опция, а Даниел Иванов ни оказа помощ тази фантазия да се сбъдне. " Към момента Арика и Даниел не престават да работят дружно върху нейния дебютен албум. Двамата имат колаборация под името HOLY PEAKS, с която към този момент са осъществили два сингъла, като " Daylight " сега се върти в ефира на няколко радиа в България, както и радио BBC във Англия. Двамата се дефинират като " машина за изкуство " и стремежът им е да основават музика отвън рамката.  

Режисьор на видеото към " Bird of Prey " е Лора Маркова, която комбинира по изящен метод нежната хубост и суровата вътрешна мощ на младата изпълнителка. Клипът ни придвижва в ерата на сантименталния подем, като припомня на " Disney " приказка. Видеото е " Оne-shot " и е снимано в Родопите, на мястото, на което преди 4 години се заражда и концепцията за текста на песента.

След присъединяване си в " Гласът на България ", 20-годишната изпълнителка се приготвя да издаде дебютния си албум напролет на 2024 година. Пет от частите са към този момент подготвени, като към множеството песни от албума са планувани и клипове. Арика  възнамерява да стартира да прави концерти онлайн, с цел да споделя с  публиката любовта си към музиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР