Ариел, шесткракото куче, намерено захвърлено на паркинг в супермаркет, е

...
Ариел, шесткракото куче, намерено захвърлено на паркинг в супермаркет, е
Коментари Харесай

Шестокракото куче Ариел получи шанс за нормален живот

Ариел, шесткракото куче, открито захвърлено на паркинг в супермаркет, е претърпяла интервенция за премахване на непотребните й крака.

11-седмичният шпаньол попадна в заглавията, откакто беше изоставен пред клон на B&M в Пембрукшър през септември.

Бяха събрани средства от доброжелатели от цялостен ​​свят, което й разреши да направи интервенция, изменяща живота й, написа BBC.

Хирургът Арън Лъчман съумя да избави и четирите й работещи крайника след опасения, че може да се наложи единият да бъде ампутиран.

 

" Тя се оправя доста добре, възвърне се и е щастливо малко куче и се надяваме, че ще продължи да води страховит дребен живот “, сподели господин Лъчман.

" Тя има собствен дребен темперамент и макар че имаше сложен старт в живота, в действителност се оправи добре, с цел да премине през това, както го направи... в случай че можем да създадем каквото можем, с цел да помогнем, тогава това е просто безусловно брилянтно. “

Майки Лоулър е създател и управител на Greenacres Rescue покрай Хавърфордуест, която одобри Ариел, откакто беше открита сама, кльощава и в положение на неволя.

" Ветеринарният доктор, който в началото оцени Ариел, означи, че в допълнение към двата непотребни задни крайници, тя също има спомагателна вулва “, сподели 42-годишната жена.

Той добави, че компютърната томография, която по-късно разкрива, че тя има единствено един бъбрек, е нараснала сложността на нужното здравно лекуване.

" И заради съществуването на две тазобедрени стави от едната страна, тазът на Ариел в никакъв случай не се е формирал вярно.

" В резултат на това нейният естествен заден десен крайник на процедура нямаше мускулен тонус, тъй че имаше опция и той да се откачи.

" За благополучие обаче това не беше по този начин, защото сподели признаци, че се е засилил доста през последните месеци. “

Наречена на героя на Малката нимфа от Дисни, защото нейните отчасти слети спомагателни задни крайници приличаха на опашка на нимфа, Ариел беше оперирана в болничното заведение за дребни животни Langford Vets в Съмърсет в четвъртък.

" Имаше две процедури, които продължиха към два часа, само че и двете минаха добре “, сподели господин Лоулър.

" На идващия ден тя стана, разхождаше се и яде и пи. Сега просто би трябвало да стискаме палци тя да не получи никакви инфекции, само че в действителност е в най-хубавите ръце ", добави той.

Г-н Лоулър сподели, че се надява Ариел да бъде изписана този уикенд, с цел да се върне вкъщи при приемното си семейство в западен Уелс.

" Тогава, откакто тя е имала няколко седмици физиотерапия и възобновяване, ще забележим дали ще й намерим дом вечно “, добави той

 

" Отговорът, който получихме на историята на Ариел до момента, в това число позвънявания и имейли даже от Ню Йорк и Австралия, беше необикновен – тъй че не се колебая, че тя ще бъде сграбчена.

" Просто не мога да кажа задоволително благодаря на всички, които способстваха да й помогнем. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР