Ариана Гранде за първи път оглави класациите на Билборд за

...
Ариана Гранде за първи път оглави класациите на Билборд за
Коментари Харесай

Ариана Гранде с признание като авторка на песни и продуцентка

Ариана Гранде за първи път оглави класациите на " Билборд " за създатели на песни и продуценти с новия си албум Eternal Sunshine.

Известно е, че тя е съавтор на доста от шлагерите си, от дебюта си Yours Truly през 2013 до шестия си опус Positions през 2020 година Този път тя е съавтор и съпродуцент на всички песни от албума.

Певицата е съавтор на шлагерите си Borderline (с Миси Елиът), Let Me Love You (с Лил Уейн), Bad to You (с Ники Минаж), Blazed (с Фарел Уилямс), Off the Table (с Уикенд) и доста други. Тя е писала песни и за други реализатори, като My Favorite Part за някогашния си другар Мак Милър, който умря от свръхдоза през 2018 година, Rain on Me за Лейди Гага (с който двете печелят премия " Грами " за най-хубав поп дует), Ice Cream на Кей-поп групата " Блекпинк ", Stuck with U на Джъстин Бийбър, прецизира сп. " Американ къмпоузър ". Повечето си песни тя написа в съавторство с Фарел Уилямс или Макс Мартин. Тя е съавтор и на шлагера на Доджа Кет I Don " t Do Drugs, както и на първия сингъл на Нормани - Motivation.

Eternal Sunshine e първият албум на Ариана Гранде, на който тя е и съпродуцент.

Албумът получи отлични мнения от рецензията. В. " Гардиън " го дефинира като " съвсем непогрешим ". Според сп. " Ролинг стоун " песните в него са измежду " най-искрените и изобретателни в кариерата й до момента ". Сп. " Варайъти " насочва вниманието върху обстоятелството, че " сходно на доста други дами суперзвезди, Гранде е недооценена като музикант. Тя е освен виртуозна певица, само че и ловък вокален аранжировчик и продуцент, чиито многочислени беквокали са като независими песни ".

С Eternal Sunshine Ариана Гранде зае освен първото място в класациите на " Билборд " за албуми и сингли (We Can`t Be Friends (Wait for Your Love), само че и в класацията за реализатори " Артист 100 ". Тя е едвам четвъртият музикант, оглавил по едно и също време и петте ранглисти от 2019 година, когато са въведени чартовете за създатели на песни и продуценти. Освен нея това са постигнали Тейлър Суифт (седем пъти с три албума - Red (Taylor " s Version), Midnights and 1989 (Taylor " s Version), Зак Брайън с едноименния си албум и Уикенд с After Hours, написа Българска телеграфна агенция.

Ариана Гранде е родена през 1993 година в Бока Ратон, Флорида. Тя се занимава с музика от дребна, през 2008 година печели роля в пиесата " 13 " на Бродуей и скоро стартира да се появява в дребни функции в малкия екран. Първите й опити в поп музиката са от 2008 година Дебютния си албум Yours Truly издава през 2012 година От него е сингълът The Way в съдействие с рапъра Мак Милър. Албумът дебютира преди всичко в класацията " Билборд 200 " и получава отлични оценки. Със своя вокален диапазон от четири октави Гранде си завоюва съпоставения с Марая Кери. Втори си албум My Everything издава през 2014 година и с него се утвърждава като звезда. Със Sweetener от 2018 година печели премия " Грами " за най-хубав вокален поп албум. Следват Thank U, Next (2019 г.) и Positions (2020 г.)

През май 2017 година по време на турнето за промоция на албума Dangerous Woman (2016 г.) от атентат след концерта й умират 20 души. Месец по-късно тя провежда благотворителен концерт с присъединяване и на други звезди в помощ на засегнатите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР