, архивВарна е пример за неработещи институции и стремеж да

...
, архивВарна е пример за неработещи институции и стремеж да
Коментари Харесай

Вик Варна: Заведенията на пристанището във Варна са причина за замърсяването на плажната ивица, включили са ги в дъждовния колектор

, списък

Варна е образец за неработещи институции и блян да се вършат пари наготово от ресурсите на града - естествени и човешки без никакви вложения и отговорност към обществото.  

Отпадни води, генерирани от пристанищния комплекс и заведенията в него, са причина за замърсяването на плажната линия с кърпички и други боклуци след всеки натоварен дъжд през последните седмици. Това стана ясно от мнението на ВиК, показано пред медии, съобщи кореспондент на Moreto.net.

“След многократни срещи и комисии взаимно с представители на пристанищния комплекс, на Общината и на ВиК се откри, че има заустване на отпадни води от територията на пристанищния комплекс в дъждовния колектор. Вследствие интензивното потребление на всички консуматори, както и заведения, на територията на пристанищния комплекс и интензивните дъждове се е случило преливането от дъждовния колектор на отпадни води. ВиК е уведомило всички институции и е дало рекомендации. Изпратени са насоки към Община Варна, която следва да даде инструкции и наставления на пристанищен комплекс. “, изясни Георги Стоилов от сдружението.

„ Големият проблем е включването на пристанищния комплекс в дъждовния колектор. Всички отпадни води на територията на пристанищния комплекс са включени към дъждовния колектор под бул. „ Приморски “. Така е, откогато е основан преди десетилетия.

По – надолу по бул. „ Приморски “ има дъждовен колектор и битов колектор, които са разграничени при ремонта на булеварда. Има техническа опция отпадните води да се привключат в битовия колектор. Очакваме Община Варна да даде наставление на пристанището. “, добави Мартин Димитров от ВиК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР