, архивОгромно количество жълти пушеци излязоха днес от торовия завод

...
, архивОгромно количество жълти пушеци излязоха днес от торовия завод
Коментари Харесай

Авария в цеха за азот на Неохим в Димитровград

, списък

Огромно количество жълти пушеци излязоха през днешния ден от торовия цех Неохим в Димитровград.

Причината е била повреда в цеха за азот, който незабавно е спрян. В атмосферата са изпуснати проведени и неорганизирани излъчвания на азотни окиси, разяснява шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково, Наталия Пачеманова, предава.

Пачеманова разяснява, че няма място за терзание за популацията на Димитровград, регистрираните стойности от АИС - Димитровград на изпуснатите азотни окиси по времето на повредата са били 20µg/m3, при средночасова норма до 200 µg/m3. Вятърът е бил от запад, заради което и азотните окиси не са се популяризирали в посока към града.
 
По информация от Регионална инспекция за опазване на околната среда, които са направили инспекция на място незабавно след приемане на сигнал, излъчванията са изпускани от защитния клапан в машинна зала на цеха за азотна киселина, а останалите през комина на му. Причината за повредата, съгласно чиновниците в Неохим, е била паднало ел. напрежение, в резултат на което се е задействала блокировка на клапан на сложен машинен елемент и автоматизираната система за безвредно прекъсване на инсталацията. При прекъсването на инсталацията се е чул и гръм, което е тормозило и димитровградчани, които са го чули.

По непотвърдена и неофициална информация, причина за спешната обстановка може да бъде и неочакваното и ненадейно прекъсване на подаване на газ към предприятието.

От торовия цех към момента се въздържат да дадат информация по въпроса, само че ще чакаме и тяхната позиция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР