АрхивС недоумение и възмущение установяваме, че действащото ръководство на министерството

...
АрхивС недоумение и възмущение установяваме, че действащото ръководство на министерството
Коментари Харесай

От ръководството на МБАЛ Света Анна - Варна: Здравният министър неглижира лекарите ни!

Архив
" С неразбиране и отвращение откриваме, че настоящото управление на министерството на опазването на здравето не се интересува от ".

Повод за това чувство ни даде цялостната липса на интерес от страна на  Министерство на здравеопазването към апела за кардинален метод, неприкритост и обективност във връзка с нашата болница и нейното ръководство, който ние - началниците на клиники и отделения в МБАЛ “Света Анна - Варна " отправихме в намерено писмо към министъра на опазването на здравето.

Вместо отговор или  друга форма на разговор, министър Стойчо Кацаров избра да продължи процедурата по желание на ново болнично управление. Очаква се то да бъде оповестено след броени дни, макар жалбата по незавършената процедура по извършения през март конкурс за избор на шеф и висящите без отговор въпроси, които ние - работещи от доста години в болничното заведение, сме отправили към Министерство на здравеопазването.

В последните няколко десетилетия българските лекари все по-трудно намират мотивация и успокоение да се осъществят в България. 

Подобно дистанцирано и високомерно администриране от страна на Министерство на опазване на здравето намираме за извънредно несвоевременно и немотивиращо, най-много за младите сътрудници, които занапред навлизат в специалността да изберат да я практикуват тук, в България.

Смятаме, че уважението към лекарската специалност се гради най-сигурно, като се показва вътре в съсловието, без оглед на административни постове и други житейски и професионални функции.

Д-р Валентин Власаков, Началник на ОАИЛ, МБАЛ “Света Анна - Варна "

Член на борда на Българското сдружение по анестезиология и интензивна медицина, Национален съветник по анестезиология и интензивно лекуване за Северо-Източна България ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР