АрхивНад 70% от клиентите с анулирани почивки се преместиха за

...
АрхивНад 70% от клиентите с анулирани почивки се преместиха за
Коментари Харесай

Без британски туристи у нас до края на годината

 Архив
" Над 70% от клиентите с анулирани почивки се реалокираха за друга дестинация през същия интервал или през идващите седмици “, съобщи Андрю Флинтъм – ръководещ шеф на TUI Англия и Ирландия.

Туристическа компания TUI удължи анулацията си от пътувания до Испания и нейните острови – до Балеарските острови и Канарските острови – до 10 август, и всички почивки до континенталната част на Испания – до 17 август.

В началото на юли стана ясно, че " Болкан Холидейз “, който годишно води хиляди английски туристи, основно по южното ни Черноморие, анулира всичките си чартърни полети за България през лято 2020 и разгласи, че ги презаписва за 2021 година

Междувременно новият министър на туризма и вицепремиер Марияна Николова разгласи, че създават пилотна скица за подкрепяне на представителите на дребния бизнес в туризма. За да се случи това, разпоредбите би трябвало да са ясни, документите да са обществено налични по електронен път за администрацията, а периодите – къси, посочи Николова в студиото на " Беновска пита “ по Канал 3.

Вицепремиерът заяви, че ще организира среща със притежатели на дребни фамилни хотели и къщи за посетители, към които потребителите имат огромен интерес. В планините тези места са със 100% претовареност, както и в базите за рекреация. Условията там са чудесни и се съблюдават прецизно санитарно-хигиенните правила. Министър Николова обърна внимание и на опциите за предложение на балнео- и СПА услуги, които преди са били подценявани. Сега към тях има мощно търсене да вземем за пример от немските здравноосигурителни каси. Работим по взаимна стратегия и чакаме от септември-октомври първите жители от тази страна, разясни тя.

Марияна Николова се спря и смисъла на държавната мярка за стимулиране на туристическите чартъри, която да притегли и повече английски туристи. По тази помощ ще се възползва забележителна част от сектора. Субсидията е за над 55 млн. лева и ще бъде обезпечена от бюджета, като е насочена към най-малко 400 хиляди туристи. Неусвоените средства ще се нотифицират за идната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР