Архив: Булфото По 1 лев на всеки отработен нощен час

...
Архив: Булфото По 1 лев на всеки отработен нощен час
Коментари Харесай

МВР предлага по левче за час нощен труд на служителите

Архив: Булфото
По 1 лев на всеки отработен нощен час или за част от него от 22,00 до 6,00 часа ще получават всички държавни чиновници в Министерството на вътрешните работи (МВР) съгласно план на заповед на министър Младен Маринов, оповестена за публично разискване.

В момента чиновниците в Министерство на вътрешните работи получават по 0,25 стотинки на час нощен труд, като нарастването е вследствие на дълго провеждани договаряния и предхождащи ги редица национални митинги, напомня Dariknews.

В плана на заповед на вътрешния министър се планува още размерът на спомагателното заплащане за времето разполагаем, за всеки час или част от него да остане 0,10 лева

Средствата, които ще се отделят за научна степен по дисертационен труд остават същите, като чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които придобият степен " лекар " ще получат 60 лева повече, а тези с научна степен " лекар на науките " – 90 лева
Освен това размерът на спомагателното заплащане за работа през дните на публични празници, без значение дали съставлява ексклузивен труд или не, ще се равнява на удвоения размер на главното месечно заплащане.

" Публикуваният план на Заповед е направен на база до в този момент настоящите размери на спомагателните хонорари, изплащани на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, като се изключи размера на спомагателното заплащане за нощен труд.

Предвид това, издаването на плана на Заповед няма да докара до лишаване на привилегии или ощетяване на чиновниците, на които се изплащат спомагателни хонорари.

Тези размери на спомагателните хонорари са съобразени с фактическия брой на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, на които се изплащат спомагателните хонорари и с одобрените средства в бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2020 година за разноски по индикатор " Персонал ". По този метод ще бъде приключен механизмът по възмездяване на полагания от чиновниците на Министерство на вътрешните работи труд ", гласят претекстовете към плана на заповед на министър Маринов.

Общественото разискване на заповедта ще продължи до 3 февруари 2020 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР