Археолози в Египет откриха това, което би могло да бъде

...
Археолози в Египет откриха това, което би могло да бъде
Коментари Харесай

Археолози откриха в Египет фабрика за бира на 5000 години

Археолози в Египет откриха това, което би могло да бъде най-старата известна фабрика за бира в света, датираща от към 5000 години, заяви Би Би Си.
Съвместен египетско-американски екип откри пивоварната в Абидос, антично погребално място в пустинята. Те разкрили редица елементи, съдържащи към 40 саксии, употребявани за за подготвяне на бира.
 Мумии със златни езици откриха археолози край Александрия Мумии със златни езици откриха археолози край Александрия
Египетско-доминиканска археологическа задача, работеща покрай Александрия, е разкрила мумии от преди към 2000 години, носещи амулети...
Пивоварната евентуално датира от ерата на фараона Нармер, считат от Върховния съвет на антиките. Те споделят, че имат вяра, че находката " е най-старата пивоварна с огромно произвеждане в света ".
Фараонът Нармер е управлявал преди повече от 5000 години. Той основава Първата династия и се счита,. Пивоварната се състои от осем огромни зони, всяка с дължина 20 метра и всяка съдържаща към 40 глинени съда, подредени в два реда.
Смята се, че бирата се е произвеждала в огромен мащаб, доколкото пресмятанията навеждат на мисълта, че са се произвеждали към 22 400 литра едновременно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР