Аргументите на КЕВР за вдигане цената на тока са напълно

...
Аргументите на КЕВР за вдигане цената на тока са напълно
Коментари Харесай

Енергийното ведомство ще търси варианти как да се увеличат приходите на ТЕЦ Марица Изток 2


Аргументите на КЕВР за повдигане цената на тока са изцяло основателни и не са свързани единствено с българската действителност, сподели през днешния ден във Варна министърът на енергетиката Теменужка Петкова преди откриването на време на интернационалната конференция " Българската атомна енергетика – национална, районна и международна енергийна сигурност ". Когато се разяснява тази тематика, не трябва да се не помни, че с изключение на всичко друго, цената на въглеродните излъчвания се е покачила внезапно, напомни министърът.

Категорично не приказваме за затваряне на въглищните централи у нас, те са базови мощности на българската енергетика, напомни Петкова. Управляващите ще продължат да ги пазят, защото без тях енергийната система на страната мъчно би могла да бъде уравновесена. Предприети са редица дейности за възстановяване финансовото положение на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", сподели още министърът. Според министърът е мощно стеснителен фактът, че Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " няма да продава електрическа енергия за контролирания пазар. Това се случва след решението на КЕВР да удовлетвори настояването на централата да получи цена за продажба на електрическа енергия от нас 130 лева./мвтч. В момента търсим разновидности централата да работи по този начин, че да получава повече доходи.

Петкова напомни, че сдружението изпитва усложнения тъкмо поради разноските, свързани с заплащането на излъчванията. " Работим върху вид за обезпечаване на механизъм за потенциал на този вид производители на електрическа сила, като до края на годината би трябвало да сме показали пред Европейска комисия нашата визия по този въпрос ", добави Петкова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР