Аргументите на ГЕРБ и ДПС днес повтарят категоричната позиция на

...
Аргументите на ГЕРБ и ДПС днес повтарят категоричната позиция на
Коментари Харесай

Проф. Гечев: БСП не се отмятаме от позицията си – Тагарев е опасен, искаме мир и разглобяване на сглобката

„ Аргументите на ГЕРБ и Движение за права и свободи през днешния ден повтарят безапелационната позиция на Българска социалистическа партия когато при номинацията му за министър на защитата, декларирахме, че няма да допуснем по никакъв метод този избор. И Тодор Тагарев не стана боен министър в кабинета „ Петков ”. Това съобщи пред bTV радио довечера националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” проф. Румен Гечев.
„ На фона на проблемите – сериозното недокомплектоване на армията ни, неналичието на ново въоръжение, това, че самолетите F-16 ще ги чакаме до 3050 година несъмнено, той все към Украйна гледа. Нищо не е приключил в България, а стои повече в Украйна. И  все търси по какъв начин да въвлече България в този спор. Тодор Тагарев е рисков за България и колкото по-бързо бъде свален,толкова по –добре ”, уточни още социалистът.
По думите му Кирил Петков е направил неприятна услуга на Тагарев като е споделил, че  българският народ може и да не го харесва толкоз, само че пък го харесвали някакви евроатлантици в други страни. „ Българският министър, който и да е той, бива избиран, с цел да пази българските ползи, българската страна, не с цел да прави благи очи на непознати страни и нации, и да пази непознати ползи ”, реагира проф. Гечев.
Народният представител добави: „ Да, ние сме страна член на НАТО и би трябвало да изпълняваме своите отговорности, само че това не е спор в рамките на НАТО. Защо би трябвало да играем авангард?  Ангела Меркел и някогашният министър председател на Франция като подписаха Минските съглашения, за какво след това им промениха, за какво България да е по-отговорна от Франция? ”
В диалога за позицията на социалистите Румен Гечев бе безапелационен: „ Българска социалистическа партия сме поредни - ние сме срещу глобите против Русия, тъй като тези наказания унищожават стопанската система. Второ – ние настояваме да се стартират незабавни договаряния и с дипломатически старания, а не с изпращането на повече оръжия, да се взема решение спора. Защото, колкото повече оръжия – по-жесток става спорът и повече хора – жертви ”, акцентира той.
Народният представител от Българска социалистическа партия акцентира, че Българска социалистическа партия е подкрепила даването на филантропична помощ, само че няма да поддържа каквото и да е въоръжение, защото това не взема решение спора, в противен случай – задълбочава го. 
На имитация на водещата, че въпреки всичко Украйна е нападнатата страна проф. Гечев отговори: „ Да, този въпрос би трябвало да се преглежда уравновесено, да – когато има война, няма изцяло почтени. Но отвън повтаряната теза за едната страна в спора, да посочим и другата: По данни на Организация на обединените нации украинското държавно управление е избило 14 хиляди съветски жители в Донбас, възродени са били и редица фашистки знаци и монументи ”.
„ Българска социалистическа партия изиска чуване на премиера Денков в четвъртък в Парламента, с цел да сложим ясно въпроса: Кой упълномощи премиера да върви в Украйна и да приказва за някакъв контракт за двустранно съдействие? Какво е споделил и заречен? Защото, от това, което чуваме – сходна ангажираност е непосредствено замесване на България във войната. Някой попита ли след скандалното изявление на Макрон, че западни бойци няма да бъдат изпращани в Украйна, източноевропейски ще бъдат ли? ”, уточни социалистът.
За идната ротация и ръководството: „ Българска социалистическа партия желаеме избори две в едно, защото тази сглобка колкото по-дълго стои на власт, по-зле става. Вижте какъв брой отвратителна е картината в правосъдната система, проядена от корупция. За развиване на стопанска система и енергетика не можем да приказваме. България от експортьор стана чист вносител на еленергия и този импорт ще продължи да пораства ”, разяснява Румен Гечев. И добави:
„ Кой да оглави регулаторите, кой да яхне държавните компании, най-много в системата на енергетиката и кой да краде повече – за това слушаме всеки ден.  Да сте чули нещо за стопанската система, за пенсионната система, с какви съответни стъпки ще задържат младежите в България? Не. Всички ние слушаме по какъв начин да си разпределят регулаторите ”, заключи националният представител от Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР