Аргументите, че електромобилите изискват по-ниски разходи за поддръжка, поради по-опростената

...
Аргументите, че електромобилите изискват по-ниски разходи за поддръжка, поради по-опростената
Коментари Харесай

Надеждността на електромобилите Tesla в Европа намалява поради специфичния подход към поддръжката

Аргументите, че електрическите автомобили изискват по-ниски разноски за поддръжка, заради по-опростената си структура и неналичието на мотор с вътрешно горене, наподобява се одобряват прекомерно безусловно от някои купувачи. Германската организация TUV, както беше маркирано от DigiTimes, в последното си изследване е открила, че две- или тригодишните разновидности на Tesla Model 3s имат приблизително по-лоша статистика при неизправностите от останалите транспортни средства в статистиката.

Най-често на този стадий от работния цикъл на Tesla Model 3 от строя излиза светлинното съоръжение, спирачната система и съставените елементи на шасито. Немските специалисти изясняват това с отводът на Tesla през 2019 година да дава рекомендации на притежателите на коли по отношение на честотата на поддръжката на техните електрически автомобили и доста от тях намерено са пренебрегнали транспортните си средства. Второ, Tesla няма доста сервизни центрове в Европа и притежателите на колите просто не постоянно могат да получат навременно обслужване.

В сегмента на колите на възраст от четири до пет години, Volkswagen Golf Sportsvan беше приет за най-надеждната кола, а в категорията на колите на възраст от шест до седем години, водач беше Mazda CX-3, а Mercedes-Benz B- Class оглави класацията за надеждност в категорията на транспортните средства на възраст от осем до девет години. Според известието, междинната възраст на един автомобил в Германия е достигнала 10 години, като се е нараснала съвсем веднъж и половина спрямо началото на века. Колите станаха по-скъпи, тъй че притежателите се пробват да ги задържат за по-дълго време. Разбира се, създателите на проучването по едно и също време с по-горното са заключили, че от 2000 година насам надеждността на колите се е нараснала.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР