Аргументът, че Левски не може да бъде обявен за светец,

...
Аргументът, че Левски не може да бъде обявен за светец,
Коментари Харесай

Светият синод няма ясна позиция за канонизирането на Дякона, твърди богослов

Аргументът, че Левски не може да бъде разгласен за светец, тъй като е направил ликвидиране, е лекомислен, уточни доцент Делян Николчев
" Тази полемика през последните десетилетия се повдига няколко пъти. Винаги, за жалост, на днешния ден. Досега Светият синод не е излязъл с ясна позиция по тематиката. Българският канон за канонизиране на светци е, че самодейността постоянно би трябвало да пристигна от Светия синод. Ние нямаме непринудено канонизиране. Не започваме локално да почитаме светци, както е в Гърция ", изясни богословът доцент Дилян Николчев в " Денят ON AIR ".

" Нима може някой да каже с чисто сърце, че Левски освен е умрял за народа, само че и за вярата ", попита метафорично той.

Според доцент Николчев аргументът, че Дяконът не може да бъде канонизиран, тъй като е направил ликвидиране, е лекомислен.

" Тази гибел му е тежала. Поведението му е като на църковник. Душата му се е успокоила. В продължение на десетилетията Левски губи своя облик. Липсва бистрота в Светия синод. Липсват хрумвания ", заключи богословът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР