Арестуваният шеф на 3-то районно управление в Пловдив получи ново

...
Арестуваният шеф на 3-то районно управление в Пловдив получи ново
Коментари Харесай

Шефът на Трето РПУ - Пловдив остава в ареста с обвинение за укриване на видеозапис от катастрофа

Арестуваният началник на 3-то районно ръководство в Пловдив получи ново обвиняване. Според прокуратурата Самуил Хаджиев е скрил видеозапис от тежката злополука на Великден с три жертви и е осуетил наказателно гонене на причинителя Иво Лудия. Хаджиев в този момент е с мярка задържане под стража за други тежки закононарушения.

Тази вечер Апелативният съд разгласи, че има данни за това и удостовери решението на първата инстанция, като остави в ареста Самуил Хаджиев дружно с неговия зависещ Атанас Качаков и още двама цивилни, арестувани при акцията на Вътрешна сигурност преди дни

Тази заран Окръжна прокуратура в известие до медиите разгласи, че на 10 май Самуил Хаджиев като полицейски шеф е оказал помощ на Иво Даскалов – Лудия да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене.ю

Според наблюдаващия прокурор Хаджиев разпоредил на полицейски чиновник от Трето районно да изземе флашка с видеозаписи от видеокамери на автомивка и автосалон на Околовръстния път на Пловдив с директна видимост към пътя.

Времевият откъслек на записите е след 22 часа на 2 май, когато се случи въпросната злополука и по този начин видеоматериалите не са били приобщени към доказателствата за тежкия случай.

Един от юристите на Хаджиев - Димитър Марковски сподели, че неговият подзащитен не е известен за новите обвинявания и отношението на прокуратурата е нечовешко.

За следващ път сред ограниченията прокуратурата си повдига обвинявания, което е малко притеснително погрешно, неетично бих споделил и нечовешко. Нека това да е крайният ми израз за нечовешко отношение към господин Хаджиев, сподели Димитър Марковски, юрист на Самуил Хаджиев.

От няколко дни Хаджиев е с бъбречна рецесия, само че все пак пристигна в правосъдната зала. Той и неговият зависещ - оперативният служител на реда Атанас Качаков са упрекнати, че са се приготвяли да откраднат половин звук марихуана от склад за предпазване на медицински коноп.

На въпрос към юрист Марковски дали персонално началникът на Областната полиция Йордан Рогачев е разпоредил на Хаджиев да отидат до склада в село Болярци, бранителят Марковски отговори:

Какво предписание? Той получава оперативна информация, рапортува я на основен комисар Рогачев, след което го взима, с цел да се уверят дали там фактически има такова голямо количество опиати. Поредният юридически нон сенс и парадокс. Аз не мога да си обясня при съществуване на съответно откритите обстоятелства за какво се вършат заключения за закононарушение.

Искаме изменение на мярката в по-лека - домакински арест, парична гаранция, даже домакински арест, главният мотив е липса на доказателства за присъединяване в действието, съобщи Росица Драгинова, юрист на Даниел Димитров.

Другият служител на реда - Атанас Качаков е упрекнат дружно с двама цивилни - Даниел Димитров и Симеон Иванов в похищение и побой на дилър на опиати.

Автор: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР