Арестуваният при мащабна акция на антимафиотите, за която първо БЛИЦ

...
Арестуваният при мащабна акция на антимафиотите, за която първо БЛИЦ
Коментари Харесай

Криминалисти с гореща версия за страшилището на Северозапада Квиц: Замесен е в поръчковите убийства на две знакови фигури

Арестуваният при огромна акция на антимафиотите, за която първо БЛИЦ заяви, козлодуйски разбойник Цветелин Ценов-Квиц е забъркан в няколко поръчкови убийства. Това твърди „ Уикенд ”, базирайки се на криминалисти, проверяващи незаконната империя на 41-годишния лихварски необут. Арестуваният при огромна акция на антимафиотите, за която първо БЛИЦ заяви, козлодуйски разбойник Цветелин Ценов-Квиц е забъркан в няколко поръчкови убийства. Това твърди „ Уикенд”, базирайки се на криминалисти, проверяващи незаконната империя на 41-годишния лихварски необут.

В началото на седмицата мафиотският престиж от Северозапада бе закопчан дружно с още 10 знакови бандити от Козлодуй и района, работещи за него. В огромната полицейска акция против шайката на Квиц са взели присъединяване над 100 ченгета, признаха от прокуратурата. Задържаните гангстери, отпред с Квиц, ще бъдат упрекнати в рекетьорски изстъпления, отвличания и умишлени палежи. Само през последната година от бандата на Ценов са се оплакали 15 фермери от Козлодуй и района, които настояват, че са били подложени на систематичен рекет. „ Квиц и хората му ни задължаваха да си плащаме, с цел да ни охраняват земеделските земи. Прибират сред 5 000 и 20 000 лева от всеки аграрни собственик, който разчита на аграрни дотации. Който не си заплаща, следват палежи, побои и безчовечен гаври и унижения, свидетелства фермер от Козлодуй.

Цветомир Цветанов-Квиц от години всява потрес и смут в Северозапада с изстъпленията си. Официалният бизнес на мафиота е обвързван с охранителна активност. Той има и автокъща в село Гложене. В ъндърграунда Квиц е прочут като безспорния престиж №1 на Северозапада, той безчинства взаимно с братята лихвари Ангел Попов-Главестия и Веселин Попов-Лунгара. Бандата е подозирана като реализатор на няколко поръчкови убийства, измежду които изтезанията на писателя на мутрите Георги Стоев, скандалния радиоводещ Боби Цанков и предприемача Красимир Гичев-Шмид, написа „ Уикенд”.

„ През първите години е постъпвала оперативна информация, че Цветомир Ценов-Квиц приема мокри поръчки за убийства против 100 000 лв.. Много мафиоти от София са прибягвали до неговите услуги. Срещу тази сума Квиц е наемал хора от обкръжението си, на които е давал сред 20 000 и 50 000 лв. за ликвидиране. Напът сме да разплетем най-малко една екзекуция, осъществена по заповед на Квиц”, разкрива столичен криминалист.

Според осведомени става въпрос за убийството на пернишкия разбойник Венцислав Димитров-Мечан, за което имало съответни събрани доказателства.

Като запазена марка на Квиц и мутрите му се считат изнасилванията, които застигат всеки негов дебитор. 41-годишният разбойник има най-малко дузина брутални изнасилвания.

„ Квиц поддържа брутална шпицкоманда, известна с прозвището Мишките. В бригадата тартори са тримата братя Върбан, Димитър и Цветомир Димитрови, на които точно споделят Мишките. Те предвождат войска от над 30 главорези, които се водят охранители към Квиц, само че действително се занимават с всевъзможни закононарушения – побои, палежи, изнасилвания, търговия с дрога и проституция”, разказват изстъпленията на шайката жителите на Козлодуй.

Според думите им въздействието на Квиц във Враца и района може да се съпостави с това на Братя Галеви в Дупница през 90-те години на предишния век. Публична загадка е близкото другарство на нарушителя с основни локални фигури, които дори го канят на фамилните си радостния.

„ Квиц в е близки връзки дори с кмета на Козлодуй, както и с прокурори, съдии и политици от Северозападна България. Заради това никой не желае да свидетелства против него и малко на брой имат вяра, че той може да бъде наказан и да лежи в затвора”, споделя една от жертвите на Цветомир Ценов.

Разбойникът от Козлодуй закупи мрачна популярност още преди няколко години, когато плени известния в района автокрадец Ивайло Гърлов-Джаджата и колегата му Светослав Тодоров и ги затвори във фургона на ужасите в Гложене. Там двамата автокрадци прекараха в плен цяла седмица, където били редовно изнасилвани с бирени бутилки и с щафети колбас от братята Мишките. За да бъде унижението цялостно, мутрите на Квиц създали видеозаписи на гаврите, които след това прожектирали пред тях на особено обтегнат бял чаршаф като киноекран. След като ченгетата освободиха автокрадците от плен, те отхвърлиха да свидетелстват против мъчителите си и мафиотите се отърваха с условни присъди за вулгарното закононарушение.

В края на 2008 година във фургона на ужасите Квиц и бандата му заключиха и различен воин от ъндърграунда в региона. В продължение на дни те измъчвали отвлечения апаш Юлиян Янков-Картофа и го карали да се насилва с палки колбас и бутилки, та даже и да яде изпражненията си. И това буйство обаче остана ненаказано.

През 2015 година Квиц бе задържан дружно с братята Ангел Попов-Главестия и Лунгара по обвинявания за лихварство, само че откакто прекара няколко седмици в ареста, бе освободен поради разтърсено здраве. Тогава в Козлодуй се удивиха, че Квиц е пуснат на независимост, в случай че против него има повдигнати цели 15 обвинявания от Специализираната прокуратура. Свидетели против гангстера пък се оплакаха, че братята Мишките са отровили добитъка им, с цел да ги принудят да мълчат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР