Арестуваният по дело за укриване на данъци и пране на

...
Арестуваният по дело за укриване на данъци и пране на
Коментари Харесай

Николай Банев е сменил няколко килии, откакто беше задържан

Арестуваният по дело за укриване на налози и пране на пари предприемач Николай Банев е сменил 3 затворнически килии единствено за 6 месеца. Отскоро той делял общо помещение с различен следствен от Бургас, написа в. " 24 часа ".
Банев показа историята преди последната си към този момент поява в Специализирания съд. По думите му, той първо бил в килия за четирима души, след това бил дружно с още петима. Сега има един съкилийник. " В интерес на истината изискванията са малко по-поносими. Направиха преграждения с итонг ", прибавя Банев.
Преди следствието против него да завърши и през август да го реалокират в Софийския затвор, той се оплакваше нееднократно от ареста на " Г. М. Димитров " - от неналичието на светлина и " турски тоалетни без топла вода ".
Първоначално Банев бил в приемното 8-о поделение на пандиза, а след това бил причислен към 11-и отряд. Според него там имало упрекнати " за дребни закононарушения като обир на 10 лева и кражба на колбас " и " тежки редицивисти ", арестувани за убийства и въоръжени грабежи.
Банев попита и по какъв начин може хора, арестувани за разнообразни закононарушения, да са на едно място.
На последното съвещание по делото за разпит се явиха единствено двама очевидци - някогашна административна секретарка и прокурист на ямболска компания. " Не познавам тези хора, несъмнено съм свикан по простъпка ", сподели мъжът по делото.
Други двама очевидци не се явиха. Свидетелка била нередовно призована. Съседи обяснили, че е отпътувала в Гърция и от месеци не са я виждали. Съпругата на Банев - Евгения, постоянно може да бъде видяна в коридорите и деловодството на Спецсъда, където си води бележки по делото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР