Арестуваният кмет на район "Северен" Ральо Ралев се е подготвял

...
Арестуваният кмет на район "Северен" Ральо Ралев се е подготвял
Коментари Харесай

Ралеви с фамилен квартал за милиони до Пловдивския университет

Арестуваният кмет на регион "Северен " Ральо Ралев се е подготвял за съществени вложения в новия квартал до новата постройка на Пловдивския университет на бул. "България ", излиза наяве от имотния указател. Ралев е зад решетките, където го чака правосъден развой по обвиняване за рушвет в размер на 60 000 лв..

Оказва се, че Ралеви татко и наследник са заформили цялостен квартал в зоната, която занапред ще се развива за жилищно строителство. Още през 2004 година Ральо Ралев се е сдобил с 1888 кв. метра земя, написа "Марица ".

Преди 2 години бащата на районния кмет е станал притежател на прилежащия парцел с повърхност 1603 кв. метра.
Брокерите на недвижими парцели пресмятат, че след години недвижимата благосъстоятелност в този перспективен квартал на Пловдив може да донесе облага на Ральо Ралев и родата от минимум два милиона лв.. Земята се намира наоколо до булеварда, където към този момент има доста индустриални офиси и жилищни кооперации. Засега пустеещите терени не наподобяват привлекателни, тъй като в региона няма инфраструктура. Това обаче е въпрос на време, тъй като напълно скоро следва зоната към университета да стартира да се застроява.


Ралев се е сдобил със земята още през 2004 година, надалеч преди да стане областен кмет. Той е купил 2054 идеални елементи от общо 4514 кв. метра парцел по проекта на квартал "Паисий Хилендарски ", т.е. половината от терена. Съсобствниците на парцела са Христо Стойчев, Диана Стойчева, Темер Бейсимов. С контракт от 20 март 2015 година, когато Ральо Ралев стартира втория си мандат в "Северен ", земята е поделена в действителни граници. От информация в имотния указател излиза наяве, че вследствие на прекрояването на парцела районният кмет става притежател на действителни 1888 кв. метра. В останалата част на парцела са формирани три независими имота за Стойчеви и Бейсимов.
На 5 март 2019 година пък родителите на Ральо Ралев получават посредством подмяна от Стойчеви нови 1063 кв. метра. Сделката е осъществена посредством подмяна на апартамент от 64 квадрата на ул. „ Ян Хус “ 3 в „ Северен “. Жилището е купено от родителите на Ралев едвам три месеца по-рано - на 13 декември 2018 година Апартаментът в 40-годишното блокче в кв. „ Захарна фабрика “ е добит на обществен търг, откакто е бил разгласен за обмен поради насъбрани отговорности на предходната му собственичка.

Двата имота не са обременени с тежести, нямат ипотеки и върху тях може един ден да се строи. На името на Ральо Ралев се води също по този начин един апартамент на ул. "Ген. Д. Николаев " № 27 с повърхност 73 кв. метра, върху който е учредена ипотека.

Припомняме, че компанията на кметския татко "Рали транс " има първокласен апартамент №21 на седмия етаж в кооперацията на бул.
„ Шести септември “. Сделката е подписана с компания "Балканика " ЕООД на 29 юни 2017 година Това е станало посредством учредяването на ипотека за жилището, което по документи се води с повърхност от 123,94 кв. м, като заемодател се явява самата компания продавач. В същия ден е направена и втората договорка сред същите страни за прилежащия апартамент №22, който е с повърхност 123,36 кв. метра. Двете жилища са свързани между тях и са с повърхност над 247 кв. метра. Към жилището няма достъп, тъй като асансьорът качва горе със независим чип. На покрива е направена градина, която не е вписана като спомагателна повърхност в нотариален акт.

"Рали транс " е записана през 2008 година на адрес бул. "Македония " 68. Това е 13-етажен блок в "Кючук Париж ". В момента такава компания там няма, а живеещите във входа не са чували въобще за човек на име Иван Ралев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР