Арестуваните служители на Агенцията по безопасност на храните в Бургас

...
Арестуваните служители на Агенцията по безопасност на храните в Бургас
Коментари Харесай

Инспекторите на БАБХ с подкупа излизат на свобода срещу 6 бона

Арестуваните чиновници на Агенцията по сигурност на храните в Бургас доктор Мая Колева и Пламен Арабаджиев ще излязат на независимост против гаранция от по 3 хиляди лв.. Това постанови преди минути арбитър Даниел Марков от Бургаския областен съд. Магистратът ще произнесе претекстовете си по-късно през днешния ден. Още по време на гледането на мярката за неотклонение обаче станаха ясни няколко обстоятелството. Парите, които сякаш са били дадени като подкуп са открити на задната седалка на служебния им автомобил. Банкнотите не са белязани, а маркирани. Т.е. - ръцете им не са " светнали ", оповестява " Флагман ".



" Ще преценява в границите на 3-дневния период дали да нападам определението на съда ", сподели наблюдаващият прокурор Георги Чинев. Според Чинев изцяло разумно би било прокуратурата да желае непрекъснат арест, тъй като в тази ситуация ставало въпрос за сума над минималната работна заплата, а и обвиняването било за рушвет за държавни чиновници.

" Мярката не се желае предвид на избран вид закононарушение, а предвид на предпоставките по чл.69. В случая приказваме за рушвет, което е закононарушение с висока социална заплаха ", добави държавният обвинител.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР