Арестуваните при спецакция на СДВР люлински топ крадци Николай Илиев

...
Арестуваните при спецакция на СДВР люлински топ крадци Николай Илиев
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Обир за милиони в къщата на Боби Михайлов!

Арестуваните при спецакция на Столична дирекция на вътрешните работи люлински топ крадци Николай Илиев - Понти, Николай Сакалиев – Каската и Пепи Тапата са направили огромен грабеж в дома на досегашния президент на БФС Борислав Михайлов на 15 март т.г., до момента в който той е подавал оставката си като началник на родния футбол. Поради тази причина тримата апаши са били сложени под наблюдаване от Министерство на вътрешните работи и са арестувани малко откакто са обрали златарско ателие в столицата, научи Lupa.bg.

Понти, Каската и Тапата са нахлули маскирани в къщата на Михайлов в частен жилищен комплекс с следен достъп в столичния квартал „ Драгалевци “ на 15 март в часовия диапазон сред 13:50 и 14:30 ч., до момента в който се организираше изключителния конгрес на БФС. Апашите са проникнали в дома на Перуката през външната ограда на частния жилищен комплекс и са останали незабелязани от охранителя на бариерата. Със специфични заглушители за радио честотите крадците са обезвредили алармените системи в къщата на Михайлов и са си тръгнали с крупна плячка.

Неофициално се твърди, че от вкъщи на Боби Михайлов е отмъкната сумата от над 400 000 евро, както и голям брой скъпоценности и златни украшения. Сред откраднатите движимости от къщата на Борислав Михайлов е и бронзовия му орден от международното състезание по футбол в Съединени американски щати през 1994 година

Кражбата за милиони в дома на Боби Михайлов е била защитавана в загадка от Министерство на вътрешните работи, с цел да не се пречи на следствието. Не е известно дали някогашния президент на БФС е заявил всичко откраднато.

Според наш източник, Ники Понти, Каската и Тапата са били сложени под наблюдаване и след това хванати след постъпила оперативна информация, че те са причинители на кражбата в къщата на Михайлов. Неофициална помощ на проверяващите е оказал люлинския горист предприемач и бивш „ крал на крадците “ Пламен Симов – Пацо Килията, който е непосредствен другар с Борислав Михайлов.

Крадците взломаджии Ники Понти, Каската и Тапата са били следени от няколко дни, преди да бъдат закопчани при спецакция на Столична дирекция на вътрешните работи след кражба на златарско ателие.

Това не е първия „ футболен “ грабеж за Ники Понти. Преди няколко години той беше задържан за кражба в дома на Петър Хубчев. Тогавашният треньор на националния тим остана без 40 000 лв., техника и бижута, а крадците отмъкнаха и екипа му от международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година Миналата година Ники Понти още веднъж беше задържан за серия от обири, само че делото против него даже не е тръгнало всъщност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР