Арестуваните българки в Турция получават възможно най-доброто отношение. Това заяви

...
Арестуваните българки в Турция получават възможно най-доброто отношение. Това заяви
Коментари Харесай

Сътрудничим с английските властите по случая с арестуваните в Туция българки

Арестуваните българки в Турция получават допустимо най-хубавото отношение. Това съобщи премиера Бойко Борисов във връзка ареста на два български гражданки в южната ни съседка по съмнения за тероризъм.

Борисов изрази благодарности към управляващите в Турция, че сънародничките ни са освободени на независимост с мярка " Подписка ". Той добави, че страната ни интензивно се интересува от обстановката към задържането на българките, само че нямала правото да се меси в правосъдни процеси.

 Българки арестувани за тероризъм в Турция Обновена
Българки арестувани за тероризъм в Турция

За момента няма повдигнати обвинявания против тях

Премиерът Борисов уточни, че по случая страна ни работи взаимно с британските служби за по-бързото разрешаване на казуса. Той добави и че службите ни подържат дейна връзка и с турските органи.

Припомняме, две българки, майка и щерка, и един английски жител бяха арестувани в Турция по съмнения за съпричастност към активността на терористична организация. Задържането им пристигнало откакто дамите пътували на отмора в Турция с английски жител, разследван за връзки със сирийския клон на организацията на кюрдските сили, която е оповестена от Турция за терористична организация. Стана ясно и че британецът Джоузеф А. Р. има връзка с по-младата ни сънародничка. По време на ареста британецът и българките са били на лятна почивка в курорта Дидим, който се намира на към 200 километра южно от Измир.

 Освободиха и втората българка, арестувана в Турция
Освободиха и втората българка, арестувана в Турция

Трябва да се подписва два пъти седмично в полицията до насрочване на дело

Вчера, 28 юли, от ареста първо беше пусната по-възрастната жена. Впоследствие беше освободена и щерка ѝ. Британецът обаче остава в ареста.

По думите на Борисов освобождението на българката е станало извънредно бързо, а тези процеси по принцип се случвали по-бавно в Турция.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР