Арестувани са трима протестиращи, участвали в бруталното нападение върху жена

...
Арестувани са трима протестиращи, участвали в бруталното нападение върху жена
Коментари Харесай

Трима протестиращи са арестувани за агресията срещу майка с деца снощи в София ВИДЕО

Арестувани са трима протестиращи, взели участие в бруталното нахлуване върху жена с деца при нерегламентираната обсада на кръстовището пред румънското посолство в София нощес, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Под предлог, че шофьорката желала да ги прегази, протестиращи започнаха да трошат стъклата на колата, а вътре децата пищяха и плачеха. Впоследствия се чуха оправдания, че нападателите не били видели, че на задната седалка има деца и по тази причина били толкоз нападателни.

Окупаторите също така упрекнаха полицията, че не била спряла трафика и не била отделила региона, с цел да могат умерено да стачкуват.



След като пристигна патрул на полицията, колата бе ескортирана до Първо районно полицейско ръководство за снемане на показания от фамилията и други, участвали на случая.



Ето какво се споделя в формалното известие на Министерство на вътрешните работи за невижданата експанзия, проявена от протестиращи на 40-я ден от противозаконните окупации на улици, булеварди, кръстовища, пътища и автомагистрали в София и страната, поощрявани от партии и организации свързани с преследвани от закона предприемачи, корумпирани подмолни кръгове и президента Радев.

Около 22.00 часа на 17 август 2020 година на телефон 112 е получен сигнал, че семейство с две дребни деца – момченце на 2 години и момиченце на 9 години, са станали жертва на нахлуване на лица, провеждащи противозаконна обсада на кръстовището пред румънското посолство на бул. „ Ситняково “ в София, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица „ Черковна “ към бул. „ Цариградско шосе “, когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от нападателно настроени протестиращи.

При проявената експанзия са счупени стъкла и фарове на ръководеното от 44-годишната жена МПС. Служители на Столична дирекция на вътрешните работи неотложно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След извършената интервенция от региона на кръстовището сполучлив е изведен автомобила, дружно със фамилията.



За нападението са арестувани три лица, които са взели участие в нерегламентирания митинг. Във връзка с нанесените вреди на МПС-то е формирано досъдебно произвеждане по член 216 от Наказателен кодекс за заличаване на непозната движима или недвижима благосъстоятелност. Разследването и работата по случая не престават под управлението на СРП.

Във връзка с провеждането на противозаконни протестни дейности Столичната дирекция на вътрешните работи предизвестява жителите и гостите на София да реализират с нараснало внимание напредването си на територията на града.

Заради безапелационния отвод на уредниците да съблюдават условията на закона, Столична дирекция на вътрешните работи не обезпечава провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е напълно на лицата, които се самоопределят като уредници на противозаконните дейности и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

За да бъдат предотвратени нежелани произшествия, призоваваме столичани и гостите на града да карат при отчитане на по-сложната пътнотранспортна конюнктура. Столична дирекция на вътрешните работи предлага ръководството на МПС да се реализира след навреме информиране за измененията в пътнотранспортната конюнктура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР