Арестувани са двамата шофьори на румънския автобус, който участва в

...
Арестувани са двамата шофьори на румънския автобус, който участва в
Коментари Харесай

Арестуваха двамата шофьори на румънския автобус от катастрофата край Велико Търново

Арестувани са двамата водачи на румънския рейс, който взе участие в злополуката с четири жертви на пътя Русе- Велико Търново. Пробите им за алкохол са негативни. Това оповестиха от Окръжна прокуратура-Велико Търново.
Под управлението на Окръжна прокуратура-Велико Търново се организира следствието по досъдебно произвеждане по отношение на настъпило тежко пътнотранспортно произшествие, при което е породена гибелта на четири души и телесни повреди на осем души. Катастрофата е станала на основен път Русе – Велико Търново, оповестяват от държавното обвиняване.
По предложение на Христо Христов, областен прокурор на ОП-Велико Търново до Главен прокурор на Република България, досъдебното произвеждане е предоставено за следствие на следователи при Национална следствена работа. Касае за случай с изключителна фактическа и правна трудност на следствието с оглед събитието, че от закононарушението са потърпевши общо дванадесет лица – пасажери в публичен превоз, които са задгранични жители на Р. Румъния и Р. Турция.
Експерти след оглед: Има дефекти в пътя и необезопасени обекти на мястото на злополуката с четири жертви
Досъдебното произвеждане е почнало с първо деяние на следствието – оглед на местопрестъпление, по отношение на настъпило на 06.08.2022 година към 02.00 часа, на първокачествен път Русе –В. Търново, в землището на с. Крушето, общ. Горна Оряховица, пътнотранспортно произшествие сред рейс „ Мерцедес “ с румънска регистрация и спрял в крайпътна отбивка лек автомобил „ Пежо-206 “ с регистрация на Кралство Нидерландия, вследствие на което е породена гибелта на повече от едно лице – пътуващите в пътническия рейс трима румънски жители и един турски жител - закононарушение по член 343, ал.3, вр. алинея 1, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс, оповестяват от прокуратурата.
Установено е, че в рейса са пътували 24 пасажера и двама водачи. На място на произшествието са починали трима души, а четвъртият е умрял в реанимация. Пострадали са осем лица – пътуващи в рейса. Пътуващите в лекия автомобил не са били в колата и от тях няма потърпевши.
В хода на следствието е осъществен оглед на местопроизшествието, конфискувани са моторните транспортни средства, участници в ПТП, следи и предмети, имащи значение за делото, осъществени са разпити на очевидци, приобщени са документи, оповестяват от държавното обвиняване.
Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура-Велико Търново.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР