Арестувани на протеста на енергетиците и миньорите на АМ Тракия“.

...
Арестувани на протеста на енергетиците и миньорите на АМ Тракия“.
Коментари Харесай

Арестувани на протеста на енергетиците и миньорите на АМ „Тракия“

Арестувани на митинга на енергетиците и миньорите на Автомагистрала „ Тракия “. Около 11 часа група от недоволни са се пробвали да блокират обходния път, който сега поема трафика от автомагистралата край старозагорското село Ракитница.

Протестиращите не са се подчинили на полицейското предписание да освободят пътното платно, вследствие на което има арестувани лица, удостовери за БНР шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора, комисар Лазар Христов.

В момента придвижването там е възобновено и се контролира от полицията. Поради засиления трафик се образуват колони от коли, само че пътят е пристъпен.

Автомагистрала „ Тракия “ и детелината край Стара Загора остава блокирана от Чирпан до Нова Загора, а също и пътя Хасково – Стара Загора. Няма смяна в позицията на протестиращите. Те ще продължат да отстояват настояванията си за ясни гаранции за работните си места и отдръпване и предоговаряне с Брюксел на териториалните проекти за обективен преход.

Ето по какъв начин Бисер Бинев, ръководител на синдикалната организация на КТ „ Подкрепа “ в мините, разяснява и признатата от Народното събрание късно нощес Пътна карта за климатична индиферентност на България, съгласно която производството на ток от въглища в България ще продължи до края на 2038 година.

„ Дори и в тази пътна карта с измененията, които направиха и гласоподаваха нощес в Народното събрание – там е записано, че 2026 година разполагаеми въглищни мощности, след предоговаряне на решението на Народното събрание от 12 януари 2023 година. Това са едни доста дълги процеси и отново се дублирам – пожелателно е. Защото дали Европейската комисия ще предоговори с нашата страна тези 40% никой не може да подсигурява към днешна дата “, сподели Бинев.

„ Крайно време е цяла България да разбере, че хората в страната избират парламент, който парламент да се грижи за техните ползи “.

Има затворени и няколко основни пътни артерии в Старозагорска област и водачите на коли би трябвало да избират обходни направления.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР