Арестуван шериф на NH, обвинен в харчене на близо $20 000 от окръжни средства за пътувания, романтични приключения

...
Шериф от Ню Хемпшир е изправен пред множество обвинения, след
Коментари Харесай

Шериф от Ню Хемпшир е изправен пред множество обвинения, след като се твърди, че е използвал хиляди долари от окръжни средства за лични разходи и е излъгал журито за това.

Шерифът на окръг Страфорд Марк Брейв е обвинен в осем престъпления като част от текущо разследване за злоупотреба с кредитни карти на окръга.

Според канцеларията на главния прокурор на Ню Хемпшир той е изправен пред едно обвинение за кражба чрез измама, две обвинения за фалшифициране на физически доказателства и пет обвинения за лъжесвидетелстване.

Той е изправен пред до 31,5 до 64 години затвор и глоби до $32 000, ако бъде признат за виновен по всички обвинения.

Твърди се, че Brave е похарчил $19 000 от кредитни карти на Strafford County за лични разходи, включително самолетни билети, хотелски престои и вечери за лични пътувания до Бостън и Флорида, наред с други места.

За прикриване личния характер на тези разходи, той твърди, че ходи на конференции и срещи, на които не е присъствал, които не съществуват, или за организации, които са измислени. По същия начин служители казват, че той е фалшифицирал разписки, за да прикрие следите си.

Когато се сблъскват с тези обвинения, офисът на AG казва, че Брейв е излъгал голямо жури, докато е давал показания.

Първият от неговите обвиненията в лъжесвидетелстване включват служителка, пътуваща с него до Флорида, където Брейв твърди, че е отседнала в различен хотел от него, което според разследващите е невярно. След като служителката върна историята си и каза, че е останала с Brave, той твърди, че е повторил нейната по-ранна версия на събитията, отричайки, че са останали в една и съща стая.

Друг инцидент включва Brave, който предполага, че присъства на събития за фалшив закон правоприлагаща агенция.

Брейв също твърди, че е предприел пътуване до Мериленд, за да се срещне с представителя на САЩ Крис Папас. Той каза на голямото жури, че конгресменът трябваше да отмени срещата, но му даде знаме, което се вее над Капитолия на САЩ като извинение. Офисът на Папас казва, че среща никога не е била насрочена и знаме никога не е било подарявано. Прокурорите казват, че Брейв е използвал пътуването в Мериленд, за да се срещне с любовник.

Офисът на главния прокурор също така казва, че Брейв е използвал средства от окръга за круиз с вечеря и хотелски престой в Бостън, където той твърди, че е казал на голямото жури, че е било за той и мъж заместник да присъстват на благотворителна кампания за набиране на средства. Вместо това той твърди, че е купил билетите в същия ден като круиза за себе си и любовник, за да присъства на нейния рожден ден. Брейв твърди пред съдебните заседатели, че не си спомня круиза, но по-късно призна, че любовницата е прекарала нощта с него в хотела за романтични и сексуални цели.

„Решението да се обвини избран конституционен служител не е взето леко“, каза главният прокурор Формела. „Въпреки това никой не е над закона и доказателствата по случая изискват действия. Надявам се, че обществеността ще бъде успокоена, че ще има еднакво правосъдие според закона за всеки човек в този щат – включително държавни служители.

Случаят се разследва от Министерството на правосъдието на Ню Хемпшир и отдела за обществена почтеност на Министерството на правосъдието на Ню Хемпшир.

Това е история в процес на развитие. Проверявайте отново за актуализации, когато има повече информация.

Изтеглете  сигналите за извънредни новини.

Следвайте Boston 25 News във Facebook и Twitter. | Гледайте новините на Boston 25 СЕГА



Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР