Арестували го, след като заплашил човек от блока, който му

...
Арестували го, след като заплашил човек от блока, който му
Коментари Харесай

Пироман тормози съседите си в жилищен блок, пали асансьори и хората се страхуват за своя живот

Арестували го, откакто заплашил човек от блока, който му позвънил на вратата, че ще излезе с нож

Пироман тормози цялостен блок в столичния квартал Обеля. Пред Нова телевизия Нина Лачева показа, че се опасява за живота си. Нейни съседи прибавиха, че също не се усещат предпазени. 

Разтревожените съседи алармирали институциите и към този момент има арестуван.

„ Този човек не го познавам. Разбрах от съседи, че са го виждали, когато са се случвали тези събития. Идвали са обаче проверяващи групи от 9 РПУ. Тогава един от съседите е споделил, че желае да му звънне на вратата, с цел да види какво се случва. Бил е обаче нападателен. Казал, че ще излезе с нож и служителите на реда са го арестували. На идващият ден обаче си е бил у дома “, споделя Лачева.  

Живеем в боязън, прибавя тя. 

„ Част от съседите се изнесоха от блока. Децата ни се опасяват да се качват в асансьора “, сподели пък Светлин Иванов, чието дете едвам не е потърпевшо при двете паления на асансьора. 

„ То отваря вратата и асансьорът потегля преди да е влезнал. За малко да падне в шахтата, Дръпна го майка му. Съседи са счупили стъклото, с цел да го изгасят огъня. Тогава от пожарната споделиха, че имало механически проблем, а не палеж. Второто запалване на асансьора обаче бе в 23 часа. Бяхме на посетители на едно семейство на 16-ия етаж и отново огромният наследник отвори вратата. Тогава видяхме, че гори тубичка със запалителна течност за запалки. Била е запалена малко преди този момент “, прибавя той.

Близо 100 фамилии се тормозят да спят в личния си дом, тъй като не знаят какво ще се случи, до момента в който са си у дома, сподели репортерът на Нова телевизия Татяна Йорданова.

„ Още при влизане във входа мирише на изгорели кабели. Единият асансьор не може да бъде отворен, тъй като е рисков “, прибавя тя. 

„ В началото някой палеше копчетата на асансьорите. Ние взехме решение, че е детска игра, само че по-късно съседи започнаха да намират запалени салфетки вътре. Не обръщахме внимание, до момента в който една нощ против 1 март някой написа във Facebook страницата на блока някой написа да сложим камери. След като бяха инсталирани, само че не бяха свързани още, започнаха по-сериозните палежи “, споделя Нина Лачева.  

„ През нощта ми звънна една съседка и ми сподели, че има заплашителен пушек в коридора. Бяха запалени таблата на операторите, които ни обслужват “, прибавя тя. 

„ На 3 март към 19:30 часа се прибирахме от екскурзия, качихме се в асансьора. Пет минути след прибирането ни у дома се чу гърмеж. Запален е същият асансьор. Той се е движил на отворена врата “, сподели съседката й Светослава Василева.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР