Арестуваха сирийски гражданин по подозрение, че е ръководил канал за

...
Арестуваха сирийски гражданин по подозрение, че е ръководил канал за
Коментари Харесай

Задържаха сириец, сочен за шеф на канала за мигранти в Бургас

Арестуваха сирийски жител по съмнение, че е управлявал канал за трафик на хора, обвързван с случая с рейс с мигранти в Бургас, при който починаха двама служители на реда. Това оповестиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Пловдив, съобщи.

" След формиране на досъдебно произвеждане, е пристъпено към по този начин наречената реализация, при която са арестувани са 12 лица, ведно с лицето, за което се счита, че е началник на този канал. Отделно 22 лица са открити наоколо до дома на разположение, което е съпричастно. Това са 22 мигранти, двама в дома и 20 наоколо, до гората. Извършени са голям брой претърсвания и изземвани и други процесуално-следствени дейности ",  оповестиха от прокуратурата.



" Съществуват доказателства, които няма да разясняваме към сегашния миг, защото би трябвало да бъдат изследвани, че точно това лице от сирийски генезис управлява канала, по който за жалост беше настъпила гибелта на двамата полицейски чиновници в Бургас. Това е лицето, отново споделям по първични доказателства, е провело този канал ", разясниха от прокуратурата.

Цената на подобен " транспорт " била към 3000 евро на човек. Парите се превеждали по сметки на арестувания сирийски жител, живеещ в Пловдив. Впоследствие той ги разпределял сред всички участници в схемата, обясниха от прокуратурата.



Задържаният е на 30 години, със статут на непрекъснато пребиваващ у нас, живущ в град Пловдив. Акцията е извършена при взаимна работа на полицията и прокуратурата на територията на цялата страна.



" След като министърът на вътрешните работи дружно с основния прокурор дадоха опция на полицията и прокуратурата да седнат и да работят като екип. Като че ли отминава късия интервал, в който прокуратура и полиция по неразбираеми аргументи, на разнообразни равнища, не контактуваха по този начин, че да доведат до резултати, които имаме сега ", разясниха от прокуратурата в Пловдив.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР